Óvatos kezdés után erősödő magyar tőzsde

Kisebb pluszban indult, majd erősödéssel zárta a napot a magyar tőzsde, a Richter pedig a legjobban teljesítő blue chip volt a nap végén.

A reggeli kereskedés első szakaszában emelkedett a magyar tőzsde, a BUX 0,2 százalékot emelkedett, majd a nap végére 0,5 százalékos pluszban zárta a napot. Így jelenleg 68 102 ponton áll az index értéke. A BUX-index jelenleg a 20, a 50 és a 200 napos mozgóátlaga fölött áll, tehát a fontosabb időtávokon egyértelműen emelkedő trend figyelhető meg.

Jó a hangulat a magyar részvénypiacon, a blue chipek közül a Richter, a Magyar Telekom és az OTP árfolyama emelkedett, miközben csak a Mol árfolyama esett. A mai nyitásban vegyes volt a hangulat a midcapek piacán, a közepes kapitalizációjú részvények közül a legjobban az Akko és az Appeninn teljesített, előbbi 6,1, utóbbi 2,9 százalékot erősödött, míg a leggyengébben a Waberer's indította a napot, de végül 2,2 százalékos emelkedéssel zárta a napot.

A magyar tőzsdén a következő részvények teljesítettek a legjobban és leggyengébben ma reggel. Az öt legforgalmasabb papír között szerepelt ma az OTP, amelyben 6,6 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a részvények, továbbá a Mol, a Richter, a Delta és a Magyar Telekom részvényei is bekerültek a listára.

: Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. : Forrás: Portfolio-Teletrader Kft.