Pigniczki Fanni a labda döntőjében, Vukmir Elena a juniorok között eredményes a budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon

Pigniczki Fanni bejutott a labda döntőjébe a budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon, míg a magyar csapat a felnőtt csapatversenyben a hatodik helyről várja a folytatást. A juniorok között Vukmir Elena karikával a nyolcadik, labdával pedig a hatodik helyen végzett. Pigniczki és Wiesner Hanna várhatóan bejut a felnőtt egyéni összetett döntőbe.

A budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság második napján Pigniczki Fanni labdával a fináléba jutott, és a magyar csapat a hatodik helyen áll a csapatversenyben. Vukmir Elena junior versenyzőként karikával a nyolcadik, labdával pedig a hatodik helyen zárt.

Az Európa-bajnokság az óceániai olimpiai selejtezővel vette kezdetét Budapesten. Az óceániai versenyzők egy olimpiai helyért küzdöttek, míg a magyarok már nem szoríthattak kvótáért, hiszen Pigniczki Fanni a tavalyi világbajnokságon már megszerezte az országnak járó helyet.

A versenyen Pigniczki Fanni labdával erős kezdést mutatott, és a közönség nagy örömére 33.350 pontot szerzett. Wiesner Hanna labdával 32.050 pontot kapott, míg karikával 32 pontot ért el. Pigniczki karikával 33.650 pontot szerzett, miután sikeres óvást követően felülvizsgálták az eredményét.

Pigniczki Fanni elmondta, hogy karikával az elején nehézségei voltak, de a gyakorlat második felében sikerült összeszednie magát, és labdával elégedett volt a teljesítményével. Hét évvel ezelőtt még újonc felnőttként szerepelt az Eb-n, most pedig már világelitbe tartozó versenyzőként tért vissza.

A magyarok a csapatversenyben jelenleg a hatodik helyen állnak, és az összetett döntőbe valószínűleg mindkét magyar versenyző bejut, Pigniczki Fanni a hetedik, Wiesner Hanna a tizennegyedik helyen áll.

A juniorok között Vukmir Elena, Dragan Vukmir labdarúgóedző lánya, szintén kiválóan szerepelt, és a karika- valamint a labdadöntőbe is bejutott.

A felnőttek kvalifikációjában a karika és labda számokban Pigniczki Fanni a kilencedik, illetve a nyolcadik helyen végzett, míg Wiesner Hanna a tizenkilencedik, illetve a tizennegyedik helyen. Az egyéni összetettben Pigniczki a hetedik, Wiesner a tizennegyedik helyen áll. A csapatversenyben Magyarország a hatodik helyen áll.

A juniorok szerenkénti döntőiben Vukmir Elena karikával a nyolcadik, labdával pedig a hatodik helyen végzett.