Pataky Attila halálos betegségből gyógyult meg

Pataky Attila, az Edda együttes frontembere a koronavírus-járvány során került közel a halálhoz, de felesége és az imák segítségével visszatért az életbe.

Az énekes 2020 szeptemberében fertőződött meg a koronavírussal, ami annyira megviselte, hogy kórházi kezelésre szorult. Pataky eleinte nem vette komolyan a járványt, de a betegség súlyossága szembesítette azzal, mennyire törékeny az élete. A kórházban olyan állapotba került, hogy már az életben maradása is kérdésessé vált.

A művész egy interjúban beszélt arról, hogy érezte, eljöhet az ideje, és úgy döntött, elköszön a feleségétől. Telefonon közölte Orsival, hogy talán nem tud kikerülni a betegségből, de felesége nem engedte, hogy feladja. Azt mondta neki, hogy még dolga van a földön, és a Kárpát-medence magyarjai imádkoznak érte.

Ez a beszélgetés volt az, ami Pataky szerint csodával határos módon megváltoztatta az állapotát. A korábbi őrült fájdalom ellenére, amitől már menni akart, valami átváltott benne, és úgy érezte, vissza kell térnie az életbe.

Az állapota ezt követően rohamosan javult, és amikor az orvosok megvizsgálták, már az ágy szélén ült. Az orvosok szerint is csoda történt vele. Pataky elmondása szerint az orvosok megkérdezték tőle, hogyan sikerült felkelnie, hiszen gépre készültek tenni. Ő azonban azt válaszolta, hogy élni akar, és ezután gyorsan javult az állapota. Másnap reggel már vidáman ébredt, és három nappal később hazaengedték, hogy otthon lábadozzon.