Lang Györgyi nevelt lányát barátai örökbe fogadták

Palugyai Sára, Lang Györgyi énekesnő nevelt lánya, aki gyermekkora óta második anyjaként szerette az énekesnőt, most a család barátai által kapott támogatást az énekesnő halála után.

Egy szülő elvesztése, legyen az vér szerinti vagy fogadott, minden korban szörnyű tragédia. Palugyai Sára, Lang Györgyi énekesnő nevelt lánya, már kiskorától fogva szemtanúja volt annak, ahogy egy gyógyíthatatlan betegség lassan felemészti második anyját. Sári édesanyja, Éva, a Pa-dö-dő együttes elhunyt énekesnőjének társa volt, és mindketten részesei voltak annak a közösségnek, amely Lang Györgyi mellett állt élete utolsó pillanatáig.

Palugyai Sára a Story magazinnak elmondta, hogy gyermekként ritkán maradt másra bízva, inkább mindenütt magukkal vitték: csecsemőként a Pa-dö-dő koncerteken a mózeskosárban feküdt, később pedig a tánckar tagjaként utazott velük a világ különböző tájaira. Emlékei között szerepelnek az Egyiptomba és Amerikába tett utazások is, ahol egy nagyobb társaság, köztük Falusi Mariann és a zenekar tagjai is jelen voltak.

A fiatal lány szerint igazságtalan, hogy ilyen korán elveszítette Lang Györgyit, akit vér szerinti rokonnak ugyan nem, de szív szerinti anyjának tekintett. Sára szivárványcsaládban nőtt fel, ismeri az apját is, aki szintén részt vett nevelésében, de elsősorban Lang Györgyivel és édesanyjával alkotott egy szűk családi kört. A fiatal lány még mindig nehezen dolgozza fel Lang Györgyi halálát, és úgy érzi, hogy az élet igazságtalanul bánt vele és szeretteivel.

Lang Györgyi nevelt lányáról először 2008-ban derült ki, hogy fontos része az énekesnő életének, amikor egy hajdúszoboszlói forgatásra magával vitte a kislányt. Az énekesnő egy interjúban a WMN magazinnak beszélt arról, hogy bár saját gyermeke nem született, de van egy Sári nevű gyereke. Lang Györgyi halála után a kapcsolat nem szakadt meg, barátai továbbra is támogatják és figyelnek Palugyai Sárára, pótnagynéniként és pótnagybácsiként segítik őt.

Egy közeli barát elmondása szerint a barátok körében Sárit is egyfajta örökbefogadás történt, hiszen ő és édesanyja, Éva is ott voltak Lang Györgyi mellett mindvégig. Sárinak szobája volt az énekesnő lakásában, és még azután is sok időt töltött ott, hogy már ápolni kellett Lang Györgyit. Az énekesnő szerette a kislányt, sokat jártak együtt színházba, és Lang Györgyi szerettette meg vele az irodalmat. A barát kiemelte, hogy Sári a fogadott család nagyon fontos tagja lett, amelyet Lang Györgyi élete során maga köré gyűjtött.