Mohr Lajos lett a Pénztárszövetség új elnöke

Mohr Lajost, az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatóját választották az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) új elnökévé a szervezet közgyűlésén.

A váltás Nagy Csaba lemondása után következett be, aki 2020 óta töltötte be az elnöki pozíciót, de május 14-i hatállyal távozott a tisztségből.

Mohr Lajos, aki jelenleg 47 éves, közgazdász végzettségű, és 1997-ben kezdte meg pályafutását a Generali-csoport nyugdíjpénztári területén. 2001 óta tölti be az önkéntes nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatói pozícióját, és 2002-ben részt vett a Generali Egészségpénztár alapításában. 2006 óta az Erste Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatójaként dolgozik.

Az ÖPOSZ elnökségében 2015 óta van jelen, és 2022 óta a nyugdíjpénztári tagozat elnökét is ő látja el. Mohr Lajos házas, egy 9 és egy 15 éves fiú édesapja.

Az új elnök számára a legfontosabb feladat az önkéntes pénztári szektor digitális térben való erősítése és támogatása lesz. Ebben a szellemben fogalmazta meg kedvenc mottóját is: „Senki ne feledje, mindenki lesz nyugdíjas!” – amellyel minden előadását zárja.

Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára szerint a korszerű digitális technológiák hatékony alkalmazása az önkéntes pénztárak számára is megkerülhetetlen kihívás. Az ügyfelek elégedettségének javítása mellett ez abban is sokat segíthet, hogy az új nemzedéket, vagyis a legfiatalabbakat, a pályakezdő munkavállalókat és a 30-as korosztályt is támogathassuk az öngondoskodásban, a mindennapok részévé téve a pénzügyi tudatosságot. Az új elnök szakértelmére ezen a területen is számíthatunk.

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ.