Miklósa Erika szerint Rost Andrea művészi reputációja összeomlott

Miklósa Erika operaénekesnő a Négyszemközt című műsorban beszélt arról, hogy miért vállalt szerepet az RTL-es The Voice-ban, és hogy szerinte Rost Andrea művészi reputációja összeomlott, miután egy politikai rendezvényen lépett fel.

Miklósa Erikát Andor Éva kérdezte a Négyszemközt című műsorban, ahol az operaénekesnő elmondta, hogy miért vállalta el a "baloldali" RTL-es The Voice-ban való szereplést. Miklósa szerint ez egy jó lehetőség volt saját pedagógiai módszereinek kipróbálására különböző műfajokban, és végül jó döntésnek bizonyult, mivel a versenyben az ő két versenyzője jutott a döntőbe, akikkel a mai napig foglalkozik.

Az énekesnő hangsúlyozta, hogy bátorság kell ahhoz, hogy az ember valamit felvállaljon, és ő nem a csatorna politikai hovatartozását nézte, hanem a lehetőséget. Miklósa azt is hozzátette, hogy nemzeti érzetű emberként fontosnak tartja, hogy ne tegyen különbséget az emberek között politikai nézetek alapján.

A beszélgetés során szóba került Rost Andrea is, aki Magyar Péter rendezvényén lépett fel. Miklósa Erika először nem kívánta kommentálni a történteket, de végül kifejtette, hogy szerinte egy művésznek csak a művészetével kellene foglalkoznia, és nem tartja helyesnek, ha valaki politikai rendezvényeken vesz részt. Úgy véli, ez nem jó húzás, és senkinek sem javasolná.

Miklósa Erika szerint Rost Andrea művészi reputációja egy tollvonással összeomlott a politikai rendezvényen való részvétellel. Az operaénekesnő hozzátette, hogy nem beszélt azóta Rosttal, és úgy gondolja, pályatársa nem is lenne kíváncsi a véleményére, de ha tanácsot adhatna, azt javasolná neki, hogy ne lépjen fel politikai eseményeken.

Rost Andrea korábban úgy nyilatkozott, hogy a tüntetésen való éneklését megelőzően átgondolta a lehetséges következményeket, de végül úgy döntött, hogy részt vesz, mert így boldogan tud a tükörbe nézni. A helyszínen a békés tömeget látva biztos volt abban, hogy helyesen döntött.