Autópiaci mesterhármast vitt véghez a magyar flottakezelő

A Mercarius flottakezelő használtautó-márkája, a Mercar Használtautó, megnyitotta legújabb impozáns szalonját, és egyedülálló finanszírozási feltételeket kínál a használt autók piacán.

A több mint 25 éves tapasztalattal rendelkező, száz százalékban magyar tulajdonú Mercarius gépjármű flottakezelő vállalata, a Mercar Használtautó, új használtautó-szalonját nyitotta meg, amely a flottakezelési piacon a második legnagyobb szereplő több mint 13 ezres gépjárműparkjával. Hőgye Attila ügyvezető igazgató elmondása szerint a vállalat saját használtautó-márkát indított, hogy a visszavett autók értékesítését maga végezze. Az első szalon Debrecenben nyílt meg, míg a legújabb, Budapest XIV. kerületében található egység a korábbi kavicsos telephelyet váltotta fel.

A Mercar egyedülálló mesterhármast alkot a használtautó-értékesítés terén: a flottakezelésben kizárólag új autókat helyeznek ki, amelyek szervizelése és kártörténete dokumentálva van; a visszavett autókat saját szalonokban értékesítik lízinghitel-ügyintézéssel; és a saját szervizben minden autót alaposan átvizsgálnak, fél éves garanciát vállalva az értékesített járművekre.

Hőgye Attila kiemelte, hogy a Mercarius és a Mercar célja, hogy teljeskörű szolgáltatást nyújtson, így a flottakezelésből kikerült autókat átfogóan átvizsgálják, esztétikai hibákat javítanak, és a teljes okmányirodai ügyintézést is átvállalják. A cég célja, hogy 2025-re a Mercar országosan ismert és elismert branddé váljon.

A DataHouse adatai szerint a magyarországi használtautó-piac rekordértékesítést mutat, áprilisban mintegy 80 900 személygépkocsi cserélt gazdát, ami 21 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Hőgye Attila szerint a használtautó-piac az újautó-szegmenst követve pozitív irányba mozdult el, de a vásárlók árérzékenyek, ami kihívást jelent a prémium szolgáltatást nyújtó kereskedések számára. A használt autók árai azonban konszolidálódtak.

A hitelből történő használtautó-vásárlás még nem indult be igazán, mivel a piaci lízingkamatok még nem csökkentek jelentősen. A Mercar azonban saját hatáskörben sikeres lízingakciót alkalmazott, és jelenleg is elérhető náluk 10 százalék alatti THM-mel futó konstrukció.

Hőgye Attila hangsúlyozza, hogy a vásárlóknak joguk van tudni az autó előéletéről, ezért a Mercarnál minden gépkocsinál részletesen bemutatják a teljes kár- és szerviztörténetet, ami egyedülálló a magyar használtautó-piacon.