A hétvégi időjárás előrejelzése

A május utolsó hétvégéjén is folytatódik a meleg, gomolyfelhős idő, amelyet záporok és zivatarok is színesíthetnek.

Pénteken a zártabb felhőzet észak, északkelet felé halad tovább, de a nap folyamán erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, és északkeleten heves zivatarok is kialakulhatnak. A nap legalább néhány órára mindenhol kisüt, de záporok és zivatarok környezetében a légmozgás erős, viharos lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 Celsius-fok között alakul, bár a tartósabban csapadékos területeken hűvösebb időre lehet számítani.

Szombaton hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek, napközben pedig sok napsütésre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhők társaságában. Szórványosan záporok és zivatarok is előfordulhatnak, helyenként felhőszakadás és jégeső is valószínű. A délkeleti, keleti szél több helyen megélénkülhet, zivatarok térségében átmenetileg erős vagy viharos lökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet hajnalban 9 és 15 fok között, délután pedig 22 és 29 fok között várható.

Vasárnap is hasonló időjárásra készülhetünk, hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek, napközben pedig sok napsütés ígérkezik fátyol- és gomolyfelhők mellett. Szórványosan záporok és zivatarok zavarhatják meg az idilli képet, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Az északkeleti, északi szél élénk lehet, zivatarban erős vagy viharos lökések is kísérhetik. A hajnali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul, napközben pedig 23 és 28 fok közötti értékekre melegszik a levegő.