A Magyarországra érkezett új VW Passat zöld rendszámos változata

Immár szupermodern plugin hibrid hajtáslánccal is elérhető hazánkban a vadonatúj Volkswagen Passat, mely zöld rendszámmal büszkélkedhet.

A Volkswagen tavaly nyár végén mutatta be az alaposan megújult Passat modellt, amely kezdetben hagyományos benzin- és dízelmotoros változatokban volt kapható, de most már a zöld rendszámos kivitel is megvásárolható Magyarországon.

A plugin hibrid hajtásláncú új VW Passat alapára 21,4 millió forint, és ezen az áron egy Business felszereltségű TSI Plug-In-Hybrid modellt vihetnek haza a vásárlók.

Az autó 1,5 literes 4 hengeres turbós benzinmotorja 150 lóerős, amelyhez egy 115 lóerős villanymotor társul. A kombinált 204 lóerős teljesítmény és a hatfokozatú DSG automata váltó révén a kombi 8 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h sebességre, és a végsebessége 220 km/h.

Elektromos üzemmódban a Passat akár 132 kilométert is képes megtenni anélkül, hogy károsanyagot bocsátana ki, ráadásul mindezt a lehető legnagyobb csendben. Az akkumulátor 19,7 kWh kapacitású és akár 50 kW teljesítménnyel tölthető.

Aki erősebb plugin hibrid verziót szeretne, az a 272 lóerős változatot Elegance felszereltséggel 23,1 millió forinttól vásárolhatja meg. Ez a modell 7,4 másodperc alatt éri el a 100 km/h sebességet és a végsebessége 225 km/h.

A Passat sorozat legolcsóbb alapmodellje, a 150 lóerős benzinmotorral szerelt Passat Business magyarországi nyitóára 16,9 millió forint, míg a hasonló teljesítményű dízel változatért 17,7 millió forintot kell fizetni.