A nap legfontosabb hírei – 2024. május 23.

A mai nap hírei között szerepel egy ügyvédkör állítása Sulyok törvényi tilalmak kijátszásáról, Magyarország napelem-nagyhatalommá válásának kérdése, az új paksi atomerőmű finanszírozási hátterének feltöltése állampapírokkal, politikai stratégiák vitája, a testünkben lévő apró gépek tanulságai, valamint Kozák Danuta edzői molesztálásról szóló nyilatkozata.

Az ügyvédkör szerint Sulyok a törvényi tilalmakat játszhatta ki, ami ellentétes az államfőre vonatkozó makulátlan követelménnyel. A minisztérium nem közölt fontos részleteket arról, hogy Magyarország valóban napelem-nagyhatalommá vált-e. Az új paksi atomerőművet építő céget jelentős mennyiségű állampapírral tömték ki.

A politikai diskurzusban felmerült, hogy Magyar Péter a vita helyett a tüntetést választotta, ami egy stratégiai döntés lehet. A testünkben lévő apró gépekből sokat tanulhatunk, amelyek a biológiai folyamatokban játszanak szerepet. Kozák Danuta, a magyar kajak-kenu sport egyik kiemelkedő alakja, edzői molesztálásról írt, amire a Honvéd is reagált.