Magasfeszültségű vezeték zuhant több autóra az M5-ösön

Magasfeszültségű vezeték esett több járműre, köztük egy katonai terepjárókat szállító kamionra az M5-ös autópálya kecskeméti szakaszán szerdán délután.

Az RTL Híradó jelentése szerint a huzal beleakadt a kamion vezetőfülkéjébe, ami emiatt hirtelen megállásra kényszerült. A baleset következtében a több tonnás jármű állóra fékezett. Az egyik autónak a motorháztetejét is letépte, a szélvédőjét pedig szilánkosra zúzta a leszakadt vezeték. A vezetékben a baleset idején nem volt áram, így szerencsére senki sem sérült meg. Azonban három autóban és a kamionban anyagi kár keletkezett.

Az áramszolgáltató, az MVM Démász Áramhálózati Kft. szerint ők biztosították a munkaterületet egy másik cégnek, akik egy naperőmű építése miatt akartak optikai kábelt cserélni. Szerdán az előkészítési munkákat végezték, és mindent szakszerűen csinált a kivitelező. Épp az a sodrony tört el, amit le akartak cserélni.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A portál által megkérdezett biztosítási alkusz szerint, mivel nem mindennapi esetről van szó, ezért a kárfelmérés és a vizsgálati eredmények nem lesznek meg egyhamar. „Ha ez nagyon sokáig tart, vagy nem deríthető ki, vagy körülményes a kár rendezése, akkor esetlegesen, ha van a járműveken Casco, akkor arra mindenképpen érdemes elindítani a javítást” – mondta Illyés Tamás. Ilyenkor a károkozó biztosítója később rendezi a Casco biztosítójával a felmerülő költségeket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.

Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport