Lakatos Péter az MGYOSZ új elnöke

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary) Lakatos Pétert, a Videoton társvezérigazgatóját és egyik tulajdonosát választotta meg elnöknek négy évre. Az új elnök korábban a szervezet társelnöke volt.

Lakatos Pétert a szövetség közgyűlése választotta meg, aki az elmúlt négy évben már betöltötte a társelnöki pozíciót. A közgyűlés háláját fejezte ki Futó Péternek, aki 16 évig vezette az MGYOSZ-t, és tiszteletbeli elnökké választották. Az új elnök szerint nincs sikeres ország sikeres gazdaság nélkül, ami az MGYOSZ mottóját is tükrözi.

Az elnök céljai között szerepel, hogy az MGYOSZ továbbra is meghatározó szakmai platform maradjon a gazdasági kérdésekben. Kiemelte, hogy fontos a munkaadók érdekeinek határozott és konstruktív képviselete a kormányzati és munkavállalói egyeztetéseken. Lakatos Péter hangsúlyozta a tagszervezetekkel való együttműködés erősítését és az iparágakon átívelő érdekképviseleti gyakorlatok terjesztését.

A szervezet további célja a tagsági kör bővítése és a Magyarországon működő nemzetközi befektetők hazai értékláncba való integrálásának elősegítése, ezzel is javítva az ország versenyképességét. Az MGYOSZ feladatai között szerepel a túlzott vagy szükségtelen szabályozások elleni határozott és szisztematikus fellépés is, mind hazai, mind európai szinten.

Az MGYOSZ, amely 1902-ben alakult, mintegy 8000 közép- és nagyvállalatot, valamint körülbelül 40 szakmai és megyei regionális szövetséget tömörít, és a magyar gazdaság szereplőinek érdekképviseletét látja el az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatások területén.