Kis lakásba való kutyafajták

Több kutyafajta is létezik, amelyek kis lakásban is jól érzik magukat, és most öt kevésbé ismert fajtát mutatunk be, amelyek ideálisak lehetnek kisebb otthonokba.

A kis lakásokban élők számára is tökéletes választás lehet több kutyafajta, amennyiben rendszeres sétákat és elegendő játékot biztosítunk számukra. Az alábbiakban két, kevésbé mainstream fajtát ismerhetünk meg, de fontos hangsúlyozni, hogy a választás előtt alapos tájékozódás szükséges több forrásból és tenyésztőtől is.

Az első bemutatott fajta a bichon frisé, amely a barbichon kutyák családjába tartozik, és a Földközi-tenger vidékéről származik. Az európai arisztokrácia kedvelt kutyája volt, és ma is népszerű ölebnek számít. Szeretetteljes, gyengéd és mókás természete mellett szívós és erős, így nem csak cuki külseje miatt érdemes választani. Könnyen kezelhető, intelligens és engedelmes, kevés mozgásigényű, ami kisebb lakásokban is ideális társá teszi.

A második fajta a brüsszeli griffon, amely Belgiumból származik, és eredetileg rágcsálóirtásra használták. A fajta ma már inkább kedvencként ismert, és bár nem tipikus ölkutya, mégis élénk, vidám és ragaszkodó természetű. Érzékeny lénye miatt igényli a figyelmet, és jól alkalmazkodik a lakáskutyás élethez. Fontos, hogy korán megtanulja, mikor ugathat és mikor nem, valamint a méretéhez képest mozgékony, tehát a rendszeres séták és játék elengedhetetlenek számára.

A cikkben bemutatott további kutyafajtákról a teljes cikkben olvashatunk.