A homofóbia és az önmagunk vállalásának fontossága

A homofóbia elleni küzdelem és az önmagunk vállalásának jelentőségéről beszélt Kajdi Csaba az RTL reggeli műsorában.

A Reggeli műsor vendégeként Kajdi Csaba, influenszer és médiaszemélyiség, a homofóbia témáját boncolgatta. A beszélgetés során felvetődött a coming out szükségessége és az ezzel járó félelmek. Kajdi elmondása szerint Nyugat-Európában már nem különülnek el a meleg szórakozóhelyek, hanem mindenki számára nyitottak a helyek, és a coming out is "kicsit idejétmúlt" ott.

Kajdi kritikusan szólt az LMBTQ-propagandáról, amely szerinte Magyarországon erőteljesen jelen van. Úgy véli, a világ egy része előre halad, míg mások mintha szembemennek a fejlődéssel, és Magyarország ebből a szempontból le van maradva.

Az influenszer szerint Magyarországon egy előadóművésznek még mindig félnie kell attól, hogy munkákat és közönséget veszít, ha felvállalja szexuális irányultságát. Ezért sokan inkább hazudnak, ami belső feszültséget okoz, és ez a művészi teljesítményen is meglátszik. Kajdi hozzátette, hogy aki arra kényszerül, hogy melegségét eltitkolja, az befeszül, és a művészetben ez sosem jó, mert a néző csak annyit lát, hogy "olyan fura ez az ember".

Kajdi hangsúlyozta, hogy a homofóbia legnagyobb hátránya az, hogy az ember nem lehet önmaga, állandóan szerepet kell játszania, és bűntudattal kell együtt élnie. Úgy véli, a homofóbia ellen csak az őszinte önmagunk vállalásával lehet harcolni, és felvetette a kérdést, miért kellene másodrendű állampolgárnak éreznie magát valakinek csak azért, mert eltér a többségtől.

Végezetül Kajdi azt mondta, hogy az előítéletekkel nem lehet élni, hiszen a homofóbia tanulható, de a tolerancia is az. Úgy gondolja, Magyarországon ma bátor lépésnek számít az, ha valaki elszánja rá magát a coming out-ra, mivel valós félelem az, hogy az előbújásával valaki elveszítheti a közönségét vagy a munkáját.