Julen Lopetegui a West Ham United új vezetőedzője

A Real Madrid egykori trénere, Julen Lopetegui veszi át a West Ham United irányítását a Premier League-ben. A spanyol szakember 2+1 éves szerződést írt alá a londoni klubbal, és július elsején kezdi meg munkáját.

A West Ham United hivatalosan is bejelentette, hogy Julen Lopetegui lesz a férfi csapat új vezetőedzője, aki hivatalosan július 1-jén kezdi meg a munkát. Lopetegui, aki korábban a spanyol válogatottat és többek között a Real Madridot is irányította, azóta nem töltött be vezetőedzői szerepet, hogy tavaly augusztusban távozott a Wolverhampton Wandererstől.

A szakvezető elmondása szerint több ajánlatot is kapott, de a West Ham mellett döntött, mert szívesen csatlakozott volna a klubhoz. A West Ham United a hónap elején erősítette meg, hogy David Moyes, aki az előző szezonban Európa-konferencialigát nyert a csapattal, a szezon végén távozik.

Lopeteguit az elmúlt hónapokban több angol csapattal is összefüggésbe hozták, és úgy tűnik, hogy a spanyol edző szívesen tér vissza a Premier League-be. A Sevillával 2020-ban Európa-ligát nyerő Lopeteguit a West Ham vezetősége alkalmasnak látja arra, hogy a csapatot visszavezesse a mezőny első felébe.