Bedrogozott ámokfutó autós börtönbüntetése és járművezetéstől való eltiltása

Ivott és drogozott, majd rettegésben tartotta utasait egy gyorsan száguldó autóban, ami végül tragédiába torkollott: a Győri Ítélőtábla jogerősen börtönbe küldte és a közúti járművezetéstől is eltiltotta a halálos balesetet okozó férfit.

A Győri Ítélőtábla döntése értelmében letöltendő börtönbüntetésre és járművezetéstől való eltiltásra ítélték azt a férfit, aki 2019. július 7-én reggel Győrújfaluban ittasan és kábítószer hatása alatt vezetett, miközben szándékosan ijesztgette utasait, és ezzel súlyos balesetet okozott. A Győri Fellebbviteli Főügyészség csütörtökön közölte, hogy a férfi a KRESZ szabályait megszegve halálos kimenetelű balesetet idézett elő.

A vádlott a megengedett sebességnél jóval gyorsabban hajtott, többször áthajtott a szembejövő forgalom sávjába, miközben az autóban ülő lányok sikoltoztak, és a férfi nevetett rajtuk. Az autóban senki sem használt biztonsági övet, amikor a vádlott egy lassítószigetet került ki, majd hirtelen irányt váltott, megcsúszott, és először egy jelzőtáblának, aztán egy fának ütközött.

Az ütközés következtében egy utas a helyszínen életét vesztette, egy 20 éves lány és a vádlott maradandó fogyatékosságot szenvedett, míg egy másik fiatal lány 8 napon belül, az ötödik utas 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az első fokon eljáró Győri Törvényszék hét év börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélte a férfit, és eltiltotta a közúti járművezetéstől. Az ítélet ellen az ügyész, a vádlott és a védő is fellebbezett. A Győri Ítélőtábla május 22-én kihirdetett határozatában végül 5 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte a férfit, egyetértve a fellebbviteli főügyészség álláspontjával, és eltiltotta a közúti járművezetéstől és a közügyektől.