Hét új emoji érkezik

A Unicode Consortium bejelentette, hogy hét új emojit adnak hozzá a már meglévő több ezer hangulatjelhez. A 9to5Mac értesülései szerint az új ikonok az Apple készülékeire az iOS 18 frissítéssel érkezhetnek meg. A Unicode Consortium tájékoztatása szerint a Unicode 16.0 béta tesztelési szakasza már megkezdődött, és 2024. július 2-ig tart.

Az új emojik között megtalálható a táskás szemű, kimerült arc, ujjlenyomat, hárfa, retek, levelek nélküli fa, ásó, valamint egy érdekes lila színű forma, amelyet a „fröccsenés” névvel illettek. Az Apple Insider szerint ezek a hangulatjelek még a béta fázisban vannak, és a csevegésekben különféle érzelmek vagy helyzetek kifejezésére használhatók.

A képen látható grafikák a Unicode Consortium sajátjai, és a különböző platformokon, így az Apple készülékein is, a vállalatok saját dizájnt készítenek majd hozzájuk. A Unicode Consortium szerint az új verzióval 5185 új karakterrel bővült a kínálat, így a teljes szám 154 998-ra nő.

Az iOS 18-as frissítés szeptemberre várható, de nem biztos, hogy már ez tartalmazni fogja az új hangulatjeleket, elképzelhető, hogy erre egészen az 18.4-es verzióig várni kell majd. A Unicode Consortium blogjában említette, hogy egy hangulatjel kódolása akár két évig is eltarthat, így a felhasználóknak türelmesen kell várniuk, amíg a szimbólumok minden alkalmazásban használhatóvá válnak.