Gálfi Dalma nem jutott főtáblára a Roland Garroson, de még van esély

Gálfi Dalma a Roland Garros selejtezőjének harmadik fordulójában kikapott a top100-as Jule Niemeiertől, így nem került be közvetlenül a főtáblára.

A világranglistán 147. helyen álló magyar teniszező, Gálfi Dalma csütörtökön a 97. helyen rangsorolt német Jule Niemeierrel mérkőzött meg, akivel korábban kétszer találkozott, és 1-1-re állt a felek mérlege. Az első szettben Niemeier két brékkel 5:1-re meglépett, Gálfi azonban felzárkózott 5:4-re, de végül nem tudta megfordítani a játszmát. A második szettben a német játékos dominált és csak egyetlen gémet engedélyezett ellenfelének, így 1 óra 25 perc alatt diadalmaskodott.

Gálfi Dalma a korábbi években, 2022-ben és 2023-ban is részt vett a Roland Garros főtábláján, de idén nem lesz lehetősége a 128 fős mezőnyben szerepelni, hacsak nem kap szerencsés vesztesként helyet. Az már biztos, hogy két szerencsés vesztes hely lesz a hölgyek főtábláján, de ahhoz, hogy Gálfi biztosan feljusson, még kettő visszalépés szükséges, továbbá az is, hogy a női selejtezőben a kiemeltek önerőből kvalifikáljanak. Így a magyar teniszező helyzete nem esélytelen, de nem is túl biztató. A selejtezők másik magyar résztvevője, a 27. kiemelt Udvardy Panna pénteken játszik majd a főtáblára kerülésért, ellenfele a szlovák Rebecca Sramkova (89.) lesz, és amennyiben legyőzi, ő lesz az egyetlen magyar női játékos a főtáblán.

A férfiaknál Marozsán Fábián és Fucsovics Márton már biztos résztvevői a főtáblának, ők alanyi jogon kerültek be a versenybe. Fucsovics Márton az első fordulóban a hetedik kiemelt Sztefánosz Cicipásszal mérkőzik meg, aki a szezon egyik legjobb formában lévő salakpályás játékosa, míg Marozsán Fábián egyelőre ismeretlen, selejtezőből érkező ellenféllel kezd, győzelem esetén pedig minden bizonnyal a tizedik helyen kiemelt Grigor Dimitrov vár rá.

Roland Garros 2024, selejtező, 3. forduló, nők:

  • Jule Niemeier (német, 5.)-Gálfi Dalma (32.) 6:4, 6:1

Kövesse az Indexen a Roland Garros legfontosabb híreit, eseményeit, a magyar játékosok mérkőzéseit, mi pedig az első naptól kezdve helyszíni riportokkal, videókkal jelentkezünk Párizsból.