Klujber Katrin: Ez egy nagybetűs család és egy nagyszerű csapat

Márton Gréta szerint a Ferencváros női kézilabdázói a bajnoki aranyéremmel és a kupagyőzelemmel bizonyították, hogy ha összefognak, bármire képesek.

Az FTC az élvonal utolsó előtti fordulójában, szerdán 41-30-ra győzött a Vasas SC otthonában, ezzel biztosította elsőségét. Az olimpiai kvótás magyar válogatott balszélsője, Márton Gréta az ünneplés közepette az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy a bajnoki cím, a kupagyőzelem és az olimpiai kvalifikáció nagyon speciális helyet foglal el a szívében, de hozzátette, hogy ez talán élete legnehezebb szezonja volt.

„Nagyon fárasztó volt, de tele ilyen szuper élményekkel, úgyhogy nagyon sokat tanultam önmagamról is és a csapat is magáról, hogy ha összefogunk, akkor bármire képesek vagyunk” – fogalmazott Márton Gréta.

A siker pillanataiban az ember felidézi a szezon nehézségeit, és így még nagyobb értéke van annak, amit elértek, hiszen vért izzadva jutottak el egy örök életre szóló élményig. A szezonkezdet zaklatott volt, ugyanis október 4-én szerződést bontottak Martin Albertsen vezetőedzővel, aki ellenére, hogy az FTC mind a négy bajnokiját megnyerte, a Bajnokok Ligájában három vereséggel és egy döntetlennel rajtolt. Albertsen helyét Allan Heine vette át.

A bajnokság lezárását követően, szombaton a Debrecent fogadják az utolsó körben, majd egy rövid pihenő következik, amit a csapat igyekszik jól kihasználni az olimpiai felkészülés és a játékok miatt. Ezt követően újult erővel kezdik a válogatott feladatokat.

A Ferencvárosnak 1997 után sikerült ismét dupláznia, vagyis a Magyar Kupát és a bajnokságot is megnyernie. Klujber Katrin, a válogatott jobbátlövője büszke a csapatra és örül, hogy részese lehetett ennek a sikernek.

„Akkor még meg sem születtem, úgyhogy nagyon jó, hogy én is átélhettem ezt a Ferencvárossal, és nagyon büszke vagyok a lányokra. A bajnoki címet megszereztük, de szombaton van még egy mérkőzésünk, amit szeretnénk megnyerni, és utána egy nagyot ünnepelni” – mondta Klujber Katrin.

Klujber Katrin szerint a nehéz szezonkezdet ellenére a csapat megmutatta, hogy képesek nagyszerű eredményeket elérni. Eleinte hullámzó volt a teljesítményük, és nem tudna egy bajnoki mérkőzést megnevezni, amelyen átbillent a mérleg nyelve feléjük. Voltak meccsek, amelyekről azt hitték, könnyebbek lesznek, például a budaörsi találkozó, de végül izgulniuk kellett, mégis csapatként sikerült megoldaniuk, és most ezért ünnepelhetnek.