Botrány a Deadpool magyar szinkronja körül

Sinkovits-Vitay András, Hugh Jackman magyar hangja 24 év és 8 rész után nem szinkronizálhatja tovább Rozsomák karakterét a közelgő Deadpool és Rozsomák filmben, ami a rajongók felháborodását váltotta ki.

A magyar szinkroniparban kialakult helyzet sokak számára elfogadhatatlan. Sinkovits-Vitay András, aki a közösségi médiában osztotta meg a történteket, elmondása szerint a Disney castingra hívta, de végül nem őt választották a szerepre. A döntés a rajongók között is nagy felháborodást keltett, és petíciót is indítottak, amelyben azt kérik a Disney-től, ne cseréljék le Sinkovits-Vitayt.

A Deadpool és Rozsomák című film magyarországi bemutatóját negatív hangulat előzi meg. Sinkovits-Vitay András, aki hosszú évek óta kölcsönzi hangját Hugh Jackmannek, most kénytelen szembenézni azzal, hogy nem ő lesz a szinkronhang. A színész egy fontos irodalmi eseményen, a 21. Klasszikus Erdélyi Magyar Irodalom Kárpát-medencei Prózafelolvasó Versenyén vett részt díszvendégként, amikor az új film előzetesének szinkronizálására került volna sor, de más, már korábban leszervezett elfoglaltság miatt nem tudta vállalni.

Sinkovits-Vitay András a castingon való részvételét követően közel három héttel értesült arról, hogy a Disney más szinkronszínészt választott a szerepre. A színész megosztotta ezt a hírt a rajongókkal, hangsúlyozva, hogy nem az anyagiakon múlt a döntés.

A közönség támogatása és a színésznek küldött sok levél azt mutatja, hogy a rajongók kiállnak mellette. Sinkovits-Vitay András hálásan köszönte meg a szeretetet és támogatást, amit az elmúlt időszakban kapott, és bízik benne, hogy más produkciókban még találkozhatnak a közönséggel. Az ügyben megkerestük a Disney magyarországi képviseletét, amint választ kapunk, frissítjük a cikket. Az esetleges félreértések elkerülése végett a színész a saját Facebook-oldalán is kifejtette, hogy miért nem az ő hangja hallható a Deadpool&Rozsomák című film előzetesében, és hogy a továbbiakban nem ő lesz a népszerű karakter magyar hangja.