Borangolás és pezsgés - Borból és pezsgőből ezen a hétvégén sem lesz hiány!

Ezen a hétvégén is megismerhetjük hazánk számos borrégióját, ahol különféle bor- és pezsgőfesztiválok várják a látogatókat.

Ma veszi kezdetét a Veszprém Borszalon eseménysorozat, amely évente négy alkalommal kerül megrendezésre, borászatok, borkereskedők és szakemberek részvételével. A rendezvények sétáló kóstoló jelleggel és exkluzív megjelenéssel biztosítanak maradandó élményt a borkultúra iránt érdeklődő veszprémieknek és a környékbelieknek.

A Nyakas-Hegyi Borút Egyesület által szervezett III. Nyakas-hegyi borangolóra idén is várják a borkedvelőket Tökön, ahol 16 nyitott pince fogadja az érdeklődőket. A rendezvényre való belépés ingyenes, és Budapesttől mindössze 50 percnyi távolságra található.

Etyeken az Etyeki Borút mentén számos nyitott pincében kóstolhatják meg a látogatók a legfinomabb borokat, pezsgőket, pálinkákat és borpárlatokat.

Badacsonytomajban a II. Balatoni Pezsgés keretében a balatoni borászok mutatják be pezsgőiket. Az eseményen előadások is helyet kapnak, és a Hableányban sétáló kóstoló során a Prosecco-é lesz a főszerep.

Csörnyeföldön a Bussay Pincészetben a csókaszőlőt ünneplik, ahol a látogatók nemcsak kóstolóra, hanem vacsorára is befizethetnek.

Abasáron a Kővágói Pincesoron megrendezett Borpikniken borok, kézműves sajtok és street food ételek mellett egy akusztikus koncert is várja az érdeklődőket. A rendezvény család- és állatbarát, és ajánlott saját kóstoló poharat hozni.

Mádon a Bercsényi utcában a Mádi pezsgésen a pezsgőútlevél lesz a nap főszereplője, amellyel a borászatok buborékos borait kóstolhatják végig a látogatók, de a rendezvény enélkül is látogatható.