Ilyen intim közelségből még sohasem láthattunk webcamező sztárokat

A Max kínálatában megjelent Hörcher Gábor új dokumentumfilmje, az Emma és Eddie – A képen kívül, amely egy OnlyFans-sztárházaspár életébe enged betekintést.

A platformra érkező újdonságok között a Discovery és TLC valóságshow-k és kompetitív realityk dominálnak, de a Dűne 2. filmrajongói is megtalálhatják a maguk szórakozását. Azonban a Max saját gyártású tartalmak közül kiemelkedik Hörcher Gábor dokumentumfilmje, amelyet korábban limitált ideig mozikban is vetítettek, most pedig már streamingen keresztül is elérhető. A film egy OnlyFans-sztárházaspár, Emma és Eddie életét mutatja be, akik Amerikából Budapestre költöztek, hogy felépítsék saját 18+-os vállalkozásukat. A dokumentumfilm hét éven át készült, és a rendező közel 250 órányi nyersanyagból válogatta össze a történetet.

A film elején Emma és Eddie egy heves vitával nyitnak, amely során a férfi a vad bulikról beszél, míg a nő a férfi távozását tervezi. A dokumentumfilm során feltárul, hogy a webcames sikerek és felnőttfilmes díjak ellenére a házaspár valójában két mélyen sérült ember, akiknek kapcsolata tele van feszültséggel és toxikus viselkedéssel. A film bemutatja, hogy a kamerák előtt még mosolygósak és kedvesek, de a kamerák kikapcsolása után előtör a valódi énjük, ami gyakran erőszakos és abuzív viselkedésben nyilvánul meg.

A dokumentumfilm különösen akkor tűnik felszínesnek, amikor az amatőr felnőttiparba mélyed, és inkább a párkapcsolati dráma kerül előtérbe. A film során Emma és Eddie többször is megkötik magukat, és a nehézségeik miatt a stábot okolják. A rendező, Hörcher Gábor egy ponton még a kamera mögül is előlép, és szereplővé válik a saját dokumentumfilmjében, amikor rájön, hogy a projekt sikeréhez ki kell lépnie a komfortzónájából.

Az Emma és Eddie – A képen kívül dokumentumfilm az OnlyFans-sztárok életét mutatja be, de a meztelenkedés és a közönség előtti szexelés csak mellékszál. A film valójában a szereplők szomorúságát, csalódottságát és kétségbeesését tárja fel. A dokumentumfilm végén nem derül ki, hogy a házaspár meg tudja-e menteni kapcsolatukat, ezért a nézőknek maguknak kell megnézniük a Maxon. A film 8/10-es értékelést kapott, és magyar felirattal tekinthető meg a streaming platformon.