Kormánypárti rádió ellen indult eljárás a magyar zenei kvóta miatt

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa bejelentette, hogy eljárást indít a KarcFM Média Kft.-vel szemben, mivel a céghez tartozó Hír FM rádióállomás nem teljesítette a magyar zenei művek sugárzására vonatkozó szerződéses kötelezettségeit az április 8–14. közötti időszakban.

A Médiatanács legutóbbi ülésén hozott döntése értelmében közigazgatási hatósági eljárás kezdődik a KarcFM Média Kft. ellen. A Hír FM, amely a kormányközeli médiabirodalom, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) részét képezi, "vélelmezhetően nem tett eleget a zenei művek közzétételére szánt műsoridőben a magyar zenei művek napi és heti arányaira vonatkozóan tett szerződéses vállalásainak", azaz kevesebb magyar zenét játszott le, mint amennyire szerződéses vállalást tett.

A Hír FM-en többek között a Paláver című betelefonálós műsor is hallható, amely szintén a KESMA médiabirodalomhoz tartozik. Korábban a rádióadót a Médiatanács már megbüntette, mert a Paláver című műsorban a melegekre sértő kijelentések hangzottak el.

A Hír FM a kevés magyar szám lejátszásával nem csak saját vállalásaival fordul szembe, hanem a rádiós trendekkel is, hiszen tavaly Rúzsa Magdi volt a legnépszerűbb előadó a hazai rádiókban.