A világ első fejátültetési rendszerének bemutatása

Hashem Al-Ghaili, egy dubaji tudós és filmrendező, bemutatta a „BrainBridge” nevű fejátültetési rendszert, amelynek célja, hogy a rákban vagy bénulásban szenvedő betegek fejét átültessék egy agyhalott donor testére.

A BrainBridge eljárás lehetővé teszi a beteg tudatának, emlékeinek és kognitív képességeinek megőrzését azáltal, hogy a beteg fejét egy agyhalott donor testére helyezik át. Al-Ghaili szerint a koncepció minden egyes lépését alaposan átgondolták, és kiterjedt tudományos kutatások támasztják alá, amelyeket a különböző tudományterületek szakértői végeztek és tettek közzé.

A tudós hozzátette, hogy a technológia célja az orvostudomány határainak kitolása és új, innovatív megoldások kínálása az életveszélyes állapotokkal küzdő betegek számára. Al-Ghaili szerint a technológia olyan életmentő kezelésekhez nyújthat lehetőséget, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak.

Az eljárás megvalósítása a fejlett robotika és a mesterséges intelligencia integrációjának köszönhetően nyolc éven belül valósággá válhat.