Nem biztos, hogy ott lesz a köztévé vitáján Dobrev Klára

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője az ATV műsorában beszélt arról, hogy később fogják kialakítani az álláspontjukat a nyilvános vitával kapcsolatban, melyet a közévé szervez az EP-listavezetők között.

A közszolgálati tévé nyilvános vitát szervez az EP-listavezetők között, amelyet május 30-án este rendeznek meg, és amelynek moderátorai Németh Balázs, az M1 korábbi híradósa és Volf-Nagy Tünde, Novák Katalin egykori köztársasági elnök kommunikációs igazgatója lesznek.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyékminiszterelnöke és EP-listavezetője korábban jelezte, hogy részt vesz a vitán, azonban Barkóczi Balázs a csütörtök reggeli ATV Start műsorban azt mondta, hogy a párt később alakítja ki álláspontját ezzel kapcsolatban.

Barkóczi Balázs kiemelte, hogy nem lehet folyamatosan kifogásokat keresni, és kritikát fogalmazott meg az állami televízióval szemben: "Aki komolyan elhitte, hogy az állami televízió majd korrekt lehetőségeket biztosít ehhez a vitához, az vagy egy kő alatt töltötte az elmúlt 14 évet vagy maga is a rendszer része volt. Aki szavazói felhatalmazásra ácsingózik, az nem mondhat nemet különböző kifogásokra hivatkozva minden vitafelkérésre" – fogalmazott a szóvivő.

A DK szóvivője hozzátette: "Miért kér valaki felhatalmazást a szavazópolgároktól, aki nem akar vitatkozni? A vita az demokratikus minimum" – ugyanakkor megjegyezte, hogy a párt még nem alakított ki végleges álláspontot a köztévés vitával kapcsolatban, de egyelőre úgy áll a helyzet, hogy ott lesznek.

: ATV műsorban elhangzott információk alapján.