Trükkös tolvajokat fogtak el a budapesti rendőrök

A budapesti rendőrök két trükkös tolvajt fogtak el, akik vízóra-leolvasónak adták ki magukat, és több idős embertől loptak.

A Police.hu beszámolója szerint 2024. május 11-én két férfi, akik vízóra-leolvasónak kiadták magukat, egy 86 éves hölgyet szólítottak le az utcán, majd hazakísérték a XIII. kerületi otthonába, ahol pénzt, táskát és egy bronzérmét tulajdonítottak el tőle.

Egy hónappal korábban ugyanezek a férfiak állítólag már elkövettek hasonló bűncselekményeket. Egy esetben munkadíjra hivatkozva csaltak ki pénzt egy idős sértettől, egy másik angyalföldi lakástulajdonostól pedig vízóracserére hivatkozva 70 ezer forint előleget kértek, miközben több mint 1 800 000 forintot loptak el tőle.

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának beosztottjai, a BRFK Vagyonvédelmi Osztály nyomozóinak segítségével, május 11-én a VI. kerületben fogták el a két férfit. Az autójukban megtalálták az aznap ellopott tárgyakat is.

A 43 éves K. Krisztiánt és a 41 éves K. Máriót a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő. Kifosztás bűntett, csalás vétség, illetve csalás bűntett miatt hallgatták ki őket, és kezdeményezték a letartóztatásukat. A gyanúsítottak részleges beismerő vallomást tettek.