Azahriah koncert a Puskás Arénában: BKK utazási tanácsok

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) arra ösztönzi az embereket, hogy tömegközlekedéssel érkezzenek Azahriah hétvégi koncertjeire a Puskás Arénába, mivel a környéken útlezárásokra lehet számítani.

A BKK tájékoztatása szerint pénteken, szombaton és vasárnap este a stadion környékén lezárások várhatóak, ezért javasolják a közösségi közlekedés használatát. A koncertek 20 órakor kezdődnek, és a Dózsa György utat, valamint az Ifjúság útját már 18.30-tól lezárhatják, míg a Stefánia utat a várhatóan 22.30-kor befejeződő előadások után körülbelül egy órára zárják le.

A parkolási lehetőségek korlátozottsága miatt a BKK azt javasolja, hogy az érkezők a helyszínt tömegközlekedéssel közelítsék meg. Az M2-es és M4-es metrók, valamint az 1-es villamos gyakrabban fognak közlekedni, és a Thököly úton közlekedő buszok is megállnak a Reiner Frigyes parknál és a Thököly út/Stefánia út megállóhelyen.

A BKK emellett a MOL Bubi közbringarendszer használatát is ajánlja, és felhívja a figyelmet arra, hogy a stadion gyalogosan is könnyen megközelíthető a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól vagy a Keleti pályaudvartól a Verseny utcán keresztül.

A közlekedési társaság hozzátette, hogy a lezárások idején több busz- és trolibuszjárat is terelve közlekedik majd a környéken.

Pluszjegyek váltak elérhetővé

  1. május 24–26. között három koncertet ad Azahriah a Puskás Arénában. Amikor tavaly októberben meghirdették az első, majd a második, végül – mindenki legnagyobb meglepetésére – a harmadik koncertet is, felbolydult az ország, a rajongók kis túlzással szétszedték egymást a jegyekért. A belépőre vágyók órákat álltak sorba a jegyiroda előtt, vagy várakoztak az online értékesítő portálokon, hogy megszerezzék az áhított kincset, a bebocsátást garantáló szelvényt. Az első koncertre a jegyeket pillanatok alatt elkapkodták, kevesebb mint 12 óra alatt több mint 40 ezer jegy kelt el. A bulikat telt házasnak hirdették meg, ám a színpad és a nézőtér elrendezése miatt azóta pluszjegyek váltak elérhetővé.

Azahriah, vagyis Baukó Attila a 2020-as évek legfelkapottabb magyar popsztárja. A legtöbben eleinte még Paul Streetként ismerték a YouTube-on, ahol pár év alatt az egyik legismertebb vloggerré vált, jelenleg több mint félmillióan iratkoztak fel a videóira. Ezzel párhuzamosan kezdte el építgetni a zenei karrierjét, ami egy igazi Z generációs sikersztori: a legeslegelső koncertjére 2021-ben rögtön ezerötszázan voltak kíváncsiak az akkor frissen megnyíló Monyolandben, idén márciusban pedig már a Papp László Arénában adott telt házas koncertet.