Az okostelefonok trónfosztója bukásra áll?

A Humane nevű startup, amelyet korábbi Apple-alkalmazottak alapítottak, már új tulajdonost keres az Ai Pin nevű termékük után, amely nem nyerte el a kritikusok tetszését.

A Humane cég, amely nemrég dobta piacra az Ai Pin nevű mesterségesintelligencia-alapú hordozható eszközét, állítólag már új tulajdonost keres. A Bloomberg információi szerint a startup 750 millió és 1 milliárd dollár közötti összegért válthat gazdát, ami körülbelül 267 és 351 milliárd forintnak felel meg.

Az Ai Pin, amelyet 2023 novemberében mutattak be, egy ruhára csíptethető személyes MI-asszisztens, amelynek ambiciózus célja az okostelefonok leváltása volt. Azonban az első kritikák alapján a termék nem hozta az elvárt sikert.

Az eszköz ára 700 dollár, ami önmagában is magasnak számít, de a működéséhez szükséges havi 24 dolláros mobilelőfizetés tovább növeli a költségeket. Ez a költségvetési terhelés valószínűleg nem segíti elő a termék népszerűségét.

Amerikában például 700 dollárért már iPhone 14-et lehet vásárolni, amely sokoldalúbb eszköznek számít. Az iPhone-ra telepíthető ChatGPT alkalmazás friss beszédfunkcióival és gyors válaszadásával szemben az Ai Pin lassúsága is gyakran kritizált pont.

A Humane cég és az Ai Pin termék jövője egyelőre bizonytalan, hiszen a pontos eladási számok nem ismertek, és a szaksajtó negatív véleménye sem segíti az eladásokat. A következő hónapokban dől el, hogy van-e jövője ennek a kezdeményezésnek.