Vitatott jelenség: Duendék egy TikTok videón?

Egy TikTok felhasználó élő közvetítése során felvett videója heves vitát váltott ki a nézők körében, akik közül többen azt állítják, hogy a felvételen apró faemberek, úgynevezett duendék láthatók.

A Selflextion nevű TikTok felhasználó egy olyan videót osztott meg, amelyen egy fa odújában egy apró emberhez hasonlító lény tűnik fel. A videó már több mint 14 millió megtekintést gyűjtött, és a felhasználó azt kérdezte követőitől, hogy szerintük mit láthatnak a képsorokon. A latin-amerikai folklórban gyakran emlegetett duendék koboldszerű lények, akik odúkban élnek, és a felhasználó követői közül sokan úgy vélik, hogy a videón éppen ilyen lényekkel találkozhatott a férfi. A duendék jellemzően dzsungelben élnek, gyümölcsöt esznek, és agresszívan védik az otthonukat, valamint szerencsétlenséget hoznak azokra, akik megpillantják őket. A felhasználó követői óvatosságra intették a férfit, aki magát „spirituális gyógyítónak” nevezi.

Azonban nem mindenki osztja ezt a nézetet. Több kommentelő megkérdőjelezte a felvétel valódiságát, és úgy vélik, hogy manapság csak annak lehet hinni, amit az ember saját szemével lát. A vitatott videó tehát megosztja a közönséget, és felveti a kérdést, hogy valóban paranormális jelenséget rögzített-e a kamera, vagy csupán egy jól inscenált trükköt láthatunk.

A TikTokon megjelenő különféle tartalmak gyakran váltanak ki heves reakciókat, és nem ritkán kerülnek elő olyan videók, melyek hitelességét megkérdőjelezik a nézők. Egy másik esetben például egy egypetéjű ikerpár úgy döntött, hogy míg az egyikük nyaral, a másik beáll helyette dolgozni. Azonban a terv visszafelé sült el, és a két nő TikTokon bukott le, a főnök pedig nem díjazta a kreatív megoldást. A szabadságról hazaérve az egyik iker, Ari egy csalódott, egyben dühös e-mailt kapott főnökétől, aki „teljesen megdöbbentették” a történtek, és felszólította Arit, hogy kérjen bocsánatot és adjon magyarázatot a viselkedésére. Emellett arról is tájékoztatta, hogy a jövőben súlyosabb következményei lesznek, ha hasonló kihágáson kapják. A rajongók azonban szkeptikusak voltak, és többen azt találgatják, hogy a videóban megosztott e-mail mesterségesen generált volt-e, mivel túl sok érzelmet láttak a sorok mögött, és a főnök szóhasználatát is szokatlannak találták.