Szitává lőtték őket az út szélén, de sejthető volt, hogy ez lesz a vége

1934. április 10-én Clyde Barrow levelet írt Henry Fordnak, hogy hálát adjon a nyolchengeres autóért, amivel kiválóan lehetett menekülni a rablások és gyilkosságok helyszínéről. A levél eredetisége nem bizonyított, de a Bonnie és Clyde-ként ismert bűnözőpáros véres turnéjába illeszkedik. Barrow és szerelme, Bonnie Parker a népszerűséget keresték, és Barrow sejthette, hogy a levél bekerül a napilapokba.

Clyde Barrow, aki 1909-ben született egy szegény texasi farmercsaládban, már tinédzserként bűnözővé vált, miután nem vették fel a haditengerészetbe. Először 17 évesen tartóztatták le, majd a nagy gazdasági világválság idején találkozott Bonnie-val, aki szintén nehéz körülmények között nőtt fel. Bonnie Parker 1910-ben született, és egy kőműves apja halála után varrónő anyja próbálta eltartani a családot. A lány fiatalon házasodott össze Roy Thorntonnal, de a házasság rövid életű volt, Thornton bűnözővé vált és gyakran volt távol vagy börtönben. Bonnie és Clyde 1930. január 5-én ismerkedtek meg, és hamar egy pár lettek, ami azt jelentette, hogy Bonnie is részt vett Clyde bűnözői életében.

Clyde Barrow 1932-ben szabadult a börtönből, ahol az első emberölését is elkövette. A szabadulása után megalakult a Barrow-banda, amelynek tagjai között volt Clyde bátyja, Buck, annak felesége, Blanche, és több barátjuk. A banda tevékenységével kapcsolatban sok tévhit él, például hogy bankokat raboltak, pedig inkább kisebb boltokat és benzinkutakat fosztogattak. A sajtó és a szájhagyomány révén a páros népi hőssé vált, sokan Robin Hoodként tekintettek rájuk.

Bonnie és Clyde több államban követtek el bűntetteket, kihasználva az államhatárokat. Bonnie egy baleset után nehezen tudott járni, de a banda továbbra is folytatta a rablásokat és gyilkosságokat. A bandatagok közül többen is megölték a rendőröket és civileket, de nincs bizonyíték arra, hogy Bonnie is ölt volna embert. Az FBI és több állam seriffhivatala is kergette őket, és a közvélemény is egyre inkább ellenük fordult.

  1. január 16-án Clyde bosszút állt a gyűlölt Eastham börtönön, és kiszabadított több rabot, köztük Henry Methvint, aki később a bandához csatlakozott. A szöktetés során két börtönőrt megöltek, ami feldühített több magas rangú texasi vezetőt. Frank Hamer, egy visszavonult ranger vállalta el a hajtóvadászat vezetését, és Methvin segítségével csapdát állítottak a szerelmespárnak. A rangerek és a rendőrök 167-szer lőttek a Fordra, amiben Bonnie és Clyde ültek, és a kocsit szitává lyuggatták. A halottkém 17 lőtt sebet talált Clyde-on és 26-ot Bonnie-n. A törvény emberei esélyt sem hagytak a párnak, hogy megadják magukat.

Bonnie és Clyde holttestét a louisianai Arcadiában tették közszemlére, és a kisvárosba ezrek tódultak. A halott szerelmeseket nem egymás mellé temették el, mert ezt Bonnie anyja megakadályozta. A Barrow-banda tetteinek ügyében 23 embert állítottak bíróság elé, a bandatagok közül kevesen érték meg az öregkort. A szitává lőtt Ford V-8-ast egy nevadai kaszinó vásárolta meg, és ma is meg lehet nézni ott. Bonnie és Clyde története 90 évvel a befejezése után is népszerű, és a társadalommal szembeszálló, öntörvényű, szerelmes fiatalok toposza visszaköszön a popkultúrában.