Shell Recharge elektromos töltőpontok a Tesco áruházaknál

A Shell tovább bővítette elektromos töltőpontjainak hálózatát a Tesco áruházak parkolóiban, így már több mint 160 töltőpont áll a vásárlók rendelkezésére.

A Shell és a Tesco együttműködésének köszönhetően már 30 hipermarket parkolójában találhatók meg a Shell Recharge elektromosautó-töltők, ahol a többségük esetében egyszerre hat gépjármű tölthető három töltőoszlopról. A Shell töltőállomásokon belül működő Tesco mini shopok száma is növekedett, jelenleg 63 helyszínen érhetők el ezek a kiskereskedelmi egységek.

Az idei év márciusában indult el a Shell Recharge EV-töltők telepítése az első hat Tesco áruháznál, és a hálózat azóta további 24 helyszínnel bővült ki. A töltőberendezések már több vármegyében is elérhetők, többek között Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest és Veszprém megyékben, míg Békés, Győr-Moson-Sopron és Vas megyékben egy-egy áruháznál találhatók meg. A Shell és a Tesco célja, hogy 2024 végére országos lefedettséget érjenek el.

A töltőpontok teljesítménye 11-100 kW között mozog, lehetőséget biztosítva a normál és gyorstöltésre is. Az AC töltők hosszabb parkolások során ideálisak, míg a DC töltők a gyorsabb útközbeni töltésre szolgálnak.

A Tesco és a Shell Hungary közötti partnerség nem csak a töltőpontok telepítésére terjed ki, hanem a kiskereskedelemre is. Az első Tesco mini shop 2019 decemberében nyílt meg a Haller utcai Shell töltőállomáson, és azóta egyre több helyszínen nyílnak meg az ilyen típusú üzletek.