Hankook növeli részesedését a Hanon Systemsben

A Hankook & Company vállalatcsoport növeli részesedését a Hanon Systemsben, amely a világ második legnagyobb autóipari hő- és energiaszabályozási technológiákat fejlesztő vállalata. Az akvizícióval a cégcsoport a 30 legnagyobb dél-koreai vállalat közé kerülhet.

A Hankook & Company vállalatcsoport május 3-án tartott vezetőségi ülésén döntött arról, hogy megvásárolja a Hahn & Company magántőke-befektetési vállalat 25 százalékos részesedését a Hanon Systemsben, és a tőkeemelés során kibocsátandó új részvények 12,2 százalékát, összesen 1,733 billió KRW értékben.

A tranzakció lezárultával a Hankook & Company vállalatcsoport 50,53 százalékos részesedéssel rendelkezik majd a Hanon Systemsben, ezzel a legnagyobb részvényes és irányítási jogok birtokosa lesz. A csoport már 2014-ben megszerezte a Hanon Systems 19,49 százalékát 1,08 billió KRW értékben, így az új beruházással a befektetett összeg 2,8 billió KRW-ra nő.

A Hankook & Company vállalatcsoport az akvizícióval felgyorsíthatja jövőbeli növekedését, amelyet még az év vége előtt szeretnének véglegesíteni, az összes szükséges eljárás lezárásától függően. A folyamat befejezése után a cégcsoport várhatóan 26 billió KRW összvagyonnal fog rendelkezni, ezzel pedig bekerülhet Dél-Korea 30 legnagyobb vállalata közé.

Hyunbum Cho, a Hankook & Company Group elnöke szerint a Hanon Systems irányítási jogainak megszerzésével a cégcsoport kulcsfontosságú szereplővé válhat az elektromos járművek piacán, különösen a TMS-technológia és a gumiabroncsok terén. A cégcsoport célja, hogy 2030-ig 30 billió KRW (20,283 milliárd euró) értékű forgalmat érjen el az autóiparon kívüli, következő generációs technológiákra alapozott üzletágakban.

: Hankook & Company vállalatcsoport közleménye.