A Furiosa csak a rajongókat célozza meg

A Furiosa – Történet a Mad Maxből című film, bár látványos és erőszakos, leginkább csak a sorozat rajongóinak kínál maradandó élményt. Anya Taylor-Joy meggyőző alakítást nyújt, de a film nem ad választ arra, hogy miért is volt szükség egy előzményfilmre.

Az Iliász haraggal kezdődik, és ez a motívum köti össze a Mad Max sorozat legújabb darabját, a Furiosa-t az előző részekkel. A Furiosa az előző film, az A harag útja főhősének gyerekkorát és fiatalkorát dolgozza fel, de a központi téma itt is a gyilkos harag. A Furiosa egy öncélú alkotás, amely nem próbál meggyőzni senkit a történet fontosságáról, és nincs mögöttes tartalma vagy üzenete.

A Furiosa kínzáspornóként is felfogható, hiszen a film trükkös kínzás- és gyilkosságjelenetek sorozatát tárja a néző elé. A történet szerint a kislánykorában elrabolt Furiosa túlélését és bosszúhadjáratát követhetjük nyomon, amely végül a Mad Max: A harag útja kezdetéhez vezet. A film látványvilága lenyűgöző, de a CGI használata néha gagyinak tűnhet, és bár Anya Taylor-Joy kiválóan alakít, Chris Hemsworth túlzó játéka néha paródiába hajlik.

A Furiosa egy látványfilm, amelyet a rajongók számára terveztek, és amely a mozivásznon érvényesül igazán. A film azonban nem hoz újdonságot, és nem tudja megismételni az A harag útja sikerét, így csak a sorozat igazi rajongói számára kínál maradandó élményt.