Folytatódik a dallasi Hamupipőke hihetetlen meséje

A Dallas Mavericks csapata folytatja meglepő menetelését az NBA rájátszásában, miután legyőzte a Minnesota Timberwolves csapatát a nyugati főcsoport döntőjének első meccsén. A Target Centerben aratott 108–105-ös győzelemmel már 1:0-ra vezetnek a négy győzelemig tartó párharcban.

Az ESPN elemzése szerint a Dallas Mavericks sikerének kulcsa a csapat két sztárjának, Luka Doncicnak és Kyrie Irvingnek a kiemelkedő teljesítménye volt. A két játékos összesen 63 pontot szerzett, Irving az első félidőben, Doncic pedig az utolsó negyedben vállalta magára a csapat vezetését. Az első félidőt a Timberwolves 62–59-re zárta, McDaniels 19 pontot szerezve, míg Anthony Edwards és Anderson is kétszámjegyű pontszámmal zárták a félidőt.

A mérkőzés második felében a Dallas javított a távoli dobásokon, és a 28. percben átvette a vezetést. A negyedik negyed elején szoros volt az állás, de Doncic és Irving vezérletével a Dallas egy 8–0-s szériával fordított, és végül megnyerte a mérkőzést. Doncic 33 pontot szerzett, melyből 15 pont az utolsó negyedben született.

A második mérkőzést péntek éjjel rendezik meg, ismét a Target Centerben.

Kosárlabda

NBA

Nyugati főcsoport

Döntő, 1. meccs

  • Minnesota Timberwolves–Dallas Mavericks 105-108

Legjobb dobók: McDaniels 24, Edwards 19 (11 lepattanó, 8 assziszt, 6/16 mezőnyből), Towns 16, Reid 15, Gobert 12, K. Anderson 11, illetve Doncic 33 (5 lepattanó, 8 gólpassz, 3 labdaszerzés), Irving 30, P. J. Washington 13, Gafford 10.