A 2025-ös férfi kézilabda-világbajnokság mezőnye kialakult

A svájci válogatott kapta meg az utolsó szabadkártyát a 2025-ös férfi kézilabda-világbajnokságra, ezzel teljessé vált a verseny mezőnye.

A 24rakomet.mk északmacedón szakportál információi szerint több csapat is szabadkártyát kért, köztük Szerbia, Montenegró, Grúzia, Görögország, Szaúd-Arábia és Kína, de végül a svájciak örülhettek.

A magyar válogatott, amely az Európa-bajnokságon az ötödik helyen végzett és már biztosította helyét az olimpián, kettős győzelemmel búcsúztatta Litvániát a selejtezőben. A sorsolást, amely jövő szerdán lesz Zágrábban, az első kalapból várja.

A világbajnokság csoportbeosztását nyolc négyes csoportra tervezik, ahol minden csoportból az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe, onnan pedig a legjobb két csapat kerül a negyeddöntőbe.

A világbajnokság házigazdái Horvátország, Dánia és Norvégia lesznek, a verseny január 14. és február 2. között kerül megrendezésre. A magyar csapat 23. alkalommal vesz részt a világbajnokságon, ahol eddigi legjobb eredménye az 1986-os ezüstérem volt, legutóbb pedig a nyolcadik helyen zárt.

A sorsolás beosztása

1. kalap: Dánia, Franciaország, Svédország, Németország, MAGYARORSZÁG, Szlovénia, Portugália, Egyiptom

2. kalap: Ausztria, Norvégia, Izland, Horvátország, Hollandia, Spanyolország, Olaszország, Csehország

3. kalap: Katar, Brazília, Lengyelország, Argentína, Kuba, Észak-Macedónia, Japán, Algéria

4. kalap: Bahrein, Tunézia, Chile, Kuvait, Zöld-foki Köztársaság, Guinea, Egyesült Államok, Svájc