2024-es Gastroblues Fesztivál sztárfellépői

A 2024-es paksi Gastroblues Fesztivál sztárfellépőit bejelentették, ahol a magyar zenekarok mellett Matteo Mancuso olasz gitárvirtuóz és Laura Cox francia rockgitáros hölgy is színpadra lép.

A 32. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál július 1-től 7-ig tart, öt színpadon ötven koncerttel várja a látogatókat. Benkő Zsolt zenész, a fesztivál műsorvezetője elmondta, hogy a külföldi előadók mellett a hazai zenei élet jeles képviselői is fellépnek, többek között az Omega Testamentum, a Szebényi–Gotthard duó, az Ismerős Arcok és a Deák Bill Blues Band.

Matteo Mancuso, aki különleges jobbkezes ujjtechnikával játszik, a YouTube-on szerzett hatalmas népszerűséget, és több zenei stílusban is otthonosan mozog. Laura Cox internetes sikerei után már három albumot is kiadott.

A fesztivál jótékonysági tevékenységét is folytatja, hiszen a bevétel egy részét a kárpátaljai Visken működő óvodának ajánlják fel, amelynek működését az ukrajnai háború nehezíti meg. Süli János, Paks fideszes parlamenti képviselője és a fesztivál védnöke beszámolt arról, hogy a rendezvényt Paks önkormányzata, az MVM Paksi Atomerőmű és a Roszatom is támogatja.

Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója kiemelte, hogy a fesztivál mindenki számára fontos Pakson, különösen a mostani nehéz időkben. Gárdai Ádám főszervező tájékoztatása szerint az ESZI Csarnokot az ASE Sportcsarnok váltja fel, a klubkoncertek az ASE étteremben és a Gastroblues Klubban, a templomi koncertek az Evangélikus Templomban kerülnek megrendezésre. A Kárpát-medencei Gastroblues Piknik az ASE Sporttelepen lesz.

Az Omega Testamentum július 5-én, az Ismerős Arcok és a Deák Bill Blues Band július 7-én lép fel. A Szebényi-Gotthárd duó, a Tornóczky All Access, a Mini együttes és több határon túli formáció is színpadra kerül, mint például a Pál Balázs Jenő Band és a Brothers Zenekar. A borbarátok július 5-6-án találkozhatnak, ahol a helyi pincészetek borait kóstolhatják meg.