Veszprémi és keszthelyi kórházi osztályok szünetelése

Június 1-től átmeneti időszakra szünetel a fekvőbeteg-ellátás a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház urológiai osztályán, míg Keszthelyen a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás szünetel bizonytalan ideig.

A Veszprémi kórház megbízott főigazgatója, Lang Zsuzsanna tájékoztatása szerint a fekvőbeteg-ellátás szünetelése idején a vármegyei és városi kórházak közötti együttműködés révén minden beteg számára biztosított lesz az ellátás. A kórház a honlapján, közösségi médiafelületein és a háziorvosokon keresztül folyamatosan tájékoztatja a lakosságot az ellátással kapcsolatos tudnivalókról. A fekvőbeteg-ellátással kapcsolatos háttéregyeztetések jelenleg is zajlanak, és az intézmény munkatársai mindent megtesznek azért, hogy a szolgáltatás mielőbb zavartalanul folytatódhasson.

A Veszprémi kórház urológiai osztályán kezelt betegek számára a járóbeteg-ellátás továbbra is biztosított, és a sebészeti osztállyal együttműködve heti két napon egynapos sebészeti ellátást is nyújtanak.

Keszthelyen a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás szünetelésének ideje alatt a lakókat négy másik településen látják el. A járóbeteg-ellátást és az egynapos beavatkozásokat változatlanul biztosítják, míg a fekvőbetegek ellátásának folytonossága érdekében a térség négy kórházával kötöttek megállapodást. A szünet ideje alatt a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház, a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház, az Ajkai Magyar Imre Kórház és a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház fogadják a települések lakóit. Az intézmény vezetősége nem indokolta a döntést.