Udvardy és Gálfi a Roland Garros főtáblájáért küzdhet

Udvardy Panna követte Gálfi Dalma példáját, és mindössze egy győzelemre került a Roland Garros főtáblájától, míg Babos Tímea kiesett a selejtező második fordulójában.

Udvardy Panna két szettben győzte le az ausztrál Priscilla Hont a Roland Garros selejtezőjének második fordulójában. Az első négy játék brékkel zárult, majd Udvardy fontos pillanatban, 4:4-nél brékelt, és ezzel megnyerte az első szettet 53 perc alatt. A második szettben Hon 3:0-ra elhúzott, de Udvardy öt játékot nyerve fordított, és 1 óra 43 perc alatt biztosította a továbbjutást.

A következő körben a 16. kiemelt szlovák Rebecca Sramkova lesz Udvardy ellenfele. A magyar játékos agresszív stílusban kezdte a mérkőzést, saját teniszét játszotta, és jó formában érzi magát a pénteki meccs előtt.

Babos Tímea viszont nem járt sikerrel

Babos Tímea két szettben maradt alul az ausztrál Astra Sharmával szemben, így nem jutott tovább a selejtező második fordulójából. Az első szettben kétszer is adogatását veszítette el, és 35 perc után hátrányba került. A második szettben Sharma 3:3-nál brékelt, és ezt az előnyt megtartva jutott tovább másfél óra alatt.

Gálfi Dalma korábban könnyed győzelemmel jutott tovább a selejtező második fordulójából, így ő is esélyes a főtáblára jutásra.

Roland Garros, selejtező, 2. forduló, nők:

  • Udvardy Panna (27.)–Priscilla Hon (ausztrál) 6:4, 6:4
  • Astra Sharma (ausztrál, 22.)–Babos Tímea 6:3, 6:4
  • Gálfi Dalma (32.)–Anasztaszija Tyihonova (orosz) 6:3, 6:1