Scherer Zsuzsa volt újságírónk családjában történt tragédia

A Blikk szerkesztőségét mély gyászba borította Scherer Zsuzsa elvesztése, és a tragédia most újabb szomorú fejleményekkel bővült. A szerkesztőségünk által is jól ismert Károly, Zsuzsa férje eltűnése után gyilkosság gyanúja merült fel, és a rendőrség a fiukat vette őrizetbe.

Három évvel ezelőtt veszítettük el kolléganőnket, Scherer Zsuzsát, ami mélyen megrázta a szerkesztőségünket. A gyász azonban tovább mélyült, amikor kiderült, hogy Zsuzsa férje, Károly eltűnt, és a rendőrség emberölés miatt indított nyomozást. A Tények információi szerint a fiuk bevallotta, hogy megölte saját apját, de a holttest helyét nem árulta el.

A rendőrség május 21-én, kedden keresőkutyákkal is megjelent a családi háznál, de Károly holttestét egyelőre nem találták meg. Felmerült a gyanú, hogy a testet feldarabolhatták.

Zsuzsa unokatestvére a Blikknek korábban elmondta, hogy Zsuzsi félt a felnőtt fiuktól, aki nem dolgozott, pénzt követelt és agresszívvé vált, ha nem kapta meg azt. A fiú már nem is élt együtt a szüleivel, és Károly biztonsági kamerákat szereltetett fel a házban, attól tartva, hogy fiuk ellopja az értékeiket.

Egy közeli ismerősük szerint Zsuzsa halála előtt gondoskodott arról, hogy unokája megkapja a családi örökséget, a tízmillió forintot érő arany ékszereket. Zsuzsa kérésére Károly elrejtette ezeket a kincseket. A szomszédok beszámolói szerint Károly eltűnése után valaki ásott a kertben és bontott falakat, valószínűleg az aranykeresés reményében. Azt is hallották, hogy festményeket és egyéb értékeket vittek ki a házból.

Károly eltűnését idén januárban jelentették be a rokonok, és a fiuk a családjával már a következő napon beköltözött a kispesti házba, mintha tudták volna, hogy Károly nem tér vissza.