Thiago Motta a Juventusnál folytathatja

Olasz sajtóértesülések szerint Thiago Motta, aki a Bolognával kiváló munkát végzett az idei szezonban, a Juventus edzői posztját veheti át.

A Bologna vezetőedzőjeként a Bajnokok Ligája-indulást kiharcoló Thiago Motta a Juventus kispadjára ülhet le a következő szezonban. A La Gazzetta dello Sport információi alapján a korábbi Barca játékos kétéves szerződést köthet a torinói csapattal, mely szerződésben opciós jogot biztosítanak számára egy további év meghosszabbítására.

A Bologna vezetősége, köztük Joey Saputo elnök, hamarosan találkozót tervez Mottával, hogy megvitassák a jövőjét a klubnál. Azonban belső források szerint Motta már döntött, és a Juventus felé készül távozni.

A Bologna állítólag hajlandó lenne több mint 100 millió eurót fordítani játékosvásárlásokra a következő három évben, hogy meggyőzze Mottát a maradásról. Ezen felül ígéretet tettek a legjobb játékosok megtartására is, hogy az edzőnek ne kelljen új csapatot építenie.

Motta azonban ragaszkodik ahhoz, hogy ne avatkozzanak bele abba, kiket igazol a csapat, ami nem találkozik az igazgatói kör ízlésével. A Corriere dello Sport szerint Saputo még mindig reménykedik Motta maradásában, de tudatában van annak, hogy erre csekély az esély.

A Juventus vezetőedzői posztja azután vált szabadá, hogy a klub azonnali hatállyal menesztette Massimiliano Allegrit, aki az Olasz Kupa fináléjának utolsó perceiben elvesztette önuralmát. Motta, aki játékosként az FC Barcelona, az Atlético Madrid, az Internazionale és a Paris Saint-Germain csapatában is megfordult, és a Bajnokok Ligáját is megnyerte, szombat délelőtt jelentheti be hivatalosan távozását a Bolognától.