A Donald Trumpról szóló film vitatott jeleneteket is tartalmaz

A Cannes-i filmfesztiválon hamarosan bemutatásra kerülő The Apprentice című film Donald Trump korai karrierjét dolgozza fel, és több olyan jelenetet is tartalmaz, amelyek kompromittálhatják az egykori amerikai elnököt.

Ali Abbasi The Apprentice című alkotása a 70-es, 80-as években játszódik, és a későbbi ingatlanmágnás és elnök, Donald Trump felemelkedését mutatja be. A film elején a készítők jelezik, hogy a történet valós eseményeken alapul, de bizonyos szereplők neveit megváltoztatták.

A Variety információi szerint a film tartalmaz egy szexjelenetet, amelyben a Sebastian Stan által megformált Trump erőszakosan viselkedik az akkori feleségével, Ivanával (Maria Bakalova) szemben. A jelenetet több néző is úgy ítélte meg, hogy nemi erőszakot ábrázol, és undorítónak, valamint felkavarónak találták.

A film egyik vitatott részében Ivana egy könyvet mutat be a férjének a női orgazmusról, amire Trump közömbösen reagál, és közli, hogy már nem vonzódik hozzá. Ezt követően egy heves vita alakul ki közöttük, amelynek során Trump földre löki Ivanát, és gúnyosan kérdezi, miközben erőszakosan közösül vele: “Ez a te G-pontod? Megtaláltam?”.

A film további részeiben Trumpot amfetamin fogyasztás közben, zsírleszíváson és hajbeültetésen is láthatjuk.

A The Apprentice más fontos szereplői között szerepel Roy Cohn (Jeremy Strong) ügyvéd is, aki már nem él, hasonlóan Ivana Marie Trump-hoz, aki 2022-ben hunyt el.

A Cannes-i Filmfesztiválon bemutatott másik figyelemre méltó film, a The Substance, Demi Moore és Margaret Qualley főszereplésével, szintén felkavarta a közönséget. A testhorror műfajába tartozó film egy idősödő híresség történetét meséli el, aki egy fiktív gyógyszer segítségével próbálja fiatalabb, szebb változatként klónozni önmagát. A film számos meztelen jelenetet tartalmaz, amelyek közül néhány erőszakkal is jár. Demi Moore a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a forgatás során a kölcsönös bizalom és a kommunikáció volt a kulcs, és hogy a színésznők közötti bizalom lehetővé tette számukra, hogy könnyedséggel kezeljék a forgatás során felmerülő abszurd helyzeteket.

Coralie Fargeat rendezőnő, aki a Bosszú című filmjével már foglalkozott hasonló témákkal, a Variety-nek nyilatkozva elmondta, hogy a testhorror tökéletes eszköz az erőszak és a #MeToo-korszak női témáinak kifejezésére. A The Substance premierje 13 perces álló ovációt váltott ki, ami az idei év egyik leghosszabb ovációja volt Cannes-ban.

Demi Moore, aki 61 évesen is bátran vállalta a teljes meztelenséget a The Substance című filmben, a sajtótájékoztatón elárulta, hogy a sebezhetőség és a nyersesség megküzdése egy nagyon sebezhető élmény volt számára. A színésznő méltatta 29 éves kolléganőjét, Margaret Qualley-t, akivel teljes mértékben jól tudtak együttműködni a szokatlan helyzetben. Moore szerint a kölcsönös bizalom és a kommunikáció volt a kulcs a forgatás során.

A filmben Moore és Margaret Qualley mellett Dennis Quaidet is láthatjuk főszerepben. A The Substance-nek egyelőre még nincsen pontos megjelenési dátuma, de valamikor ebben az évben mutatják majd be.