Visszapillantó tükör nélküli Tesla Model 3 a láthatáron?

Kaliforniai Tesla-rajongók észrevételei szerint a gyártó egy olyan Model 3 változatát tesztelheti, amely nem rendelkezik hagyományos visszapillantó tükrökkel. A kérdés, hogy ez az újítás milyen változásokat hozhat az autózásban, egyelőre nyitott.

A Tesla folyamatosan keresi az innováció lehetőségeit elektromos járművei terén, és nem riad vissza a meglévő modellek továbbfejlesztésétől sem. A legújabb fejlemények szerint a vállalat egy olyan Model 3 változaton dolgozhat, amely eltér a megszokottól: a hagyományos visszapillantó tükrök helyett kamerák kerülhetnek az autóra.

Ezt a feltételezést támasztják alá azok a fotók, amelyeket a kaliforniai Palo Altóban készítettek, és amelyek egy tükör nélküli Model 3 tesztautót ábrázolnak. Nic Cruz Patane, egy e-autó-rajongó és X-felhasználó (korábban Twitter) beszámolója szerint egyik kollégája 2024 május közepén kapta lencsevégre ezt a különleges járművet.

A tesztautó kamerái szokatlan helyen és új tájolásban voltak elhelyezve, ami arra utalhat, hogy a Tesla valóban a tükrök kamerákkal való helyettesítését teszteli. Egyes kamerák például a hátsó csomagtér ajtajára voltak szerelve, ami eltér a szokásos elrendezéstől.

A Tesla-rajongók között élénk találgatások folynak arról, hogy mi lehet a tesztjármű valódi célja. Egyesek szerint a vállalat egy új Model 3 változatot készít elő, míg mások szerint egy kisebb méretű, "Cybercab" nevű robottaxi technológiáját tesztelhetik. A Tesla egyelőre nem kommentálta a közzétett fotókat, így a pontos részletek homályban maradnak.