Stratégiai együttműködés a Budapesti Értéktőzsde és az MBH Bank között

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Nyrt. és az MBH Bank Nyrt. stratégiai együttműködési megállapodást írt alá, amelynek célja a hazai középvállalatok versenyképességének és növekedési lehetőségeinek támogatása.

A BÉT és az MBH Bank közös célja, hogy elősegítsék a hazai középvállalatok további fejlődését. Az együttműködés keretében a vállalatokat "tudással, támogató szakértői és vállalati közösséggel", valamint finanszírozási lehetőségekhez való hozzáféréssel kívánják támogatni.

A BÉT és az MBH Bank a hazai tőkepiac és banki finanszírozás kiaknázatlan lehetőségeit szeretnék közelebb hozni a középvállalatokhoz. Ezzel nemcsak a vállalati szektor fejlődését, hanem a tőkepiac és a pénzügyi stabilitás fejlődését is elő kívánják segíteni.

A partnerség részeként létrehozott BÉT & MBH Bank MentorHub egy összetett támogatási programot indít. A platform exkluzív fórumokat és szakmai tanácsadást kínál a kiválasztott vállalatok vezetőinek. A rendszeres találkozók, oktatások és események célja a tőzsdei bevezetés előkészítése és a piacra lépési stratégiák kidolgozása.

A támogatási program nemcsak a tudáshoz és tőkéhez való hozzáférést biztosítja a középvállalatok számára, hanem a működési és finanszírozási folyamatok támogatását is magában foglalja. Ez a szakmai mentorálást és a corporate finance területén nyújtott kedvezményes díjakat is tartalmazza, így a vállalatok egy erős hálózathoz is hozzáférhetnek, amely elengedhetetlen a tőzsdei sikerek eléréséhez.

Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója elmondta, hogy a megállapodás a BÉT középvállalatokat támogató stratégiájának jelentős mérföldköve. Kiemelt céljaik között szerepel a hazai vállalatok tőkepiaci jelenlétének elősegítése és a pénzügyi piacok széles körű fejlesztése, melyben évek óta kiváló partner az MBH Bank. A BÉT & MBH Bank MentorHub a hazai tulajdonú középvállalatok versenyképességének növelésén, valamint a finanszírozási lehetőségek bővítésén keresztül támogatja a magyar gazdaság fenntartható növekedését is.

Az MBH Bank elnök-vezérigazgatója, Barna Zsolt kiemelte, hogy a bank célja és egyben érdeke, hogy minél több erős, tőzsdeérett vállalat emelkedjen ki a piacon, hiszen ezáltal biztosítható a gazdasági növekedés. Stabil piaci pozíciójuk és kiemelt nemzetgazdasági szerepük által készek arra, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel támogassák a növekedni vágyó vállalatokat abban, hogy a lehető leginkább felkészülten és stabilan érkezzenek meg a tőzsdére.