A nap legfontosabb hírei – 2024. május 22.

Visszalépett a Fidesz polgármesterjelöltje, Mága Zoltán öccse, így az egyetlen jelölt maradt Tiszabőn. A Hunvald-ügyben érintett, Mexikóba menekült egykori fideszes gyanúsított Zamárdiban szeretne polgármester lenni.

A Tiszabői önkormányzati választáson a Fidesz polgármesterjelöltje, Mága Zoltán öccse visszalépett, ezzel ő maradt az egyetlen jelölt a posztra. A Hunvald-ügyben érintett, korábban Mexikóba menekült egykori fideszes gyanúsított polgármesteri székért indul Zamárdiban.

A Verőcei hajótragédiával kapcsolatban új fejleményekről számoltak be: megtalálták a 19 éves fiú holttestét, akit korábban eltűntként kerestek. A gödi akkugyár körüli helyzet továbbra is feszült, a kormányhivatal szerint azonban nem szükséges a gyár bezárása, annak ellenére, hogy szerda este tüntetők próbálták megakadályozni a bejáratokhoz való hozzáférést.

Magyar Péter, a közismert aktivista, tüntetést szervez a Várkert Bazárhoz, amely a köztévés vita idejére van tervezve. A sportrajongók számára izgalmas hír, hogy két év múlva a Puskás Arénában kerül megrendezésre a Bajnokok Ligája döntője.

A nemzetközi politikai színtéren változások történtek: Norvégia, Spanyolország és Írország hivatalosan is elismerte a palesztin államot. Egy ukrán tisztviselő szerint előnyös lenne, ha az amerikai fegyverekkel oroszországi célpontok ellen is lehetne intézkedni.