Milliókat csalt ki egy idős asszonytól egy nő Pest megyében

Egy nőt vádolnak azzal, hogy éveken át kihasználva egy idős asszony jóhiszeműségét, több mint 80 alkalommal csalt ki tőle pénzt, összesen közel kilenc és félmillió forint értékben Pest megyében.

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki több év alatt jelentős összegekkel károsított meg egy idős, jóhiszemű asszonyt. Az elkövető 2020-ban ismerkedett meg a nyugdíjas sértettel, akinek kezdetben egy ízületi fájdalmakra használatos krémet adott el, álnéven mutatkozva be neki. A későbbiekben rendszeres telefonbeszélgetéseik során a vádlott kiderítette, hogy a sértett könnyen befolyásolható és segítőkész, több forrásból rendelkezik rendszeres bevétellel, amit aztán ki is használt.

A vádlott különféle indokokkal - mint például betegségre szükséges gyógyszer, élelmiszer, testvére temetési költségei, áramszolgáltatás visszakapcsolása, vagy fia külföldi halálos közlekedési balesete - kérte a pénzt, amelyeket a sértett nem tudott megtagadni. A nő azt ígérte, hogy a kölcsönöket egy értékesítés alatt álló ház eladása után visszafizeti.

A csalás során a kicsalt összegek 10.000,- forinttól pár százezer forintig terjedtek, de a két év alatt a teljes összeg közel kilenc és félmillió forintra rúgott. A Ceglédi Járási Ügyészség a jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat az elkövető ellen.