A YouTube TV új funkciója: négy stream egyszerre, de mikor jut el hozzánk?

A Google újítása, a multiview funkció, megkönnyítheti a sportrajongók életét a YouTube TV előfizetői számára, azonban egyelőre csak az Egyesült Államokban élők élvezhetik az előnyeit.

A Google bejelentette, hogy a YouTube TV előfizetők számára elérhetővé válik a multiview funkció, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre akár négy különböző streamet is követhessenek a felhasználók az androidos és iOS készülékeiken. Ez a fejlesztés különösen a sportközvetítések során lehet hasznos, hiszen így az előfizetők több eseményt is figyelemmel kísérhetnek anélkül, hogy csatornát kellene váltaniuk.

A funkció időzítése sem véletlen, hiszen a nyári sportesemények között kiemelkedik a július 26-án kezdődő párizsi olimpia, ahol egy időben több helyszínen is versenyeznek a sportolók. A multiview segítségével a nézők egyszerűbben követhetik a különböző versenyeket.

Jelenleg csak bizonyos csatornák érhetők el ebben a nézetben, de a jövőben lehetőség nyílhat arra, hogy a felhasználók maguk válogassák össze, mely csatornákat szeretnék egyszerre látni.

A YouTube TV azonban továbbra is kizárólag az Amerikai Egyesült Államokban érhető el, és egyelőre nem áll rendelkezésre információ arról, hogy mikor válik elérhetővé Magyarországon. Viszont a hazai felhasználók számára is van alternatíva, hiszen az Apple TV már rendelkezik hasonló funkcióval a sportközvetítések terén.

Az Apple felhasználók számára azonban nem csak jó hírek érkeztek, hiszen az iOS 17.5-ös frissítés után sok iPhone tulajdonos tapasztalta, hogy korábban törölt fotók jelentek meg újra a készülékük galériájában. Az Apple gyorsan reagált a problémára és kiadott egy frissítést, az iOS 17.5.1-et, amely kijavítja ezt a hibát. A frissítés leírása szerint a korábban adatbázis-hiba miatt sérült fotók ismételt megjelenését orvosolja, még akkor is, ha azokat már törölték a Fotók-könyvtárból. A 9to5Mac és a hvg szerint a hiba nem kapcsolódott az iCloud felhőszolgáltatáshoz, hanem a NAND-chip sajátosságaihoz, amely még nem írta felül a korábban törölt fotókat. A hvg hozzáteszi, hogy minden flash memória úgy működik, hogy törléskor a fájl által használt korábbi memóriaterület szabadként lesz megjelölve, tehát oda más fájlt is írhat a rendszer, ha szükséges. Addig azonban, amíg ez a felülírás nem történik meg, az adatokat speciális programokkal vissza is lehet nyerni. Ezen hiba miatt üthette fel a fejét a fotó-visszaállítási probléma.