Különleges Barbie babák a párizsi olimpia előtt

A Mattel játékgyártó cég kilenc különleges Barbie babát készített, hogy felhívja a figyelmet a női sportolói példaképekre a közelgő párizsi olimpia előtt.

A hétszeres Grand Slam-bajnok teniszező, Venus Williams és az ausztrál labdarúgó, Mary Fowler is azon kilenc sportoló között van, akik saját Barbie babát kaptak. A babák egyéni kiegészítőkkel rendelkeznek; Fowler babája például kesztyűt visel és focilabdát tart, míg Williams babája fehér teniszruhában és napellenzőben, miniatűr ütővel van felszerelve.

Williams reményét fejezte ki, hogy a babák segítségével ösztönözni tudja a fiatal lányokat a sportolásra. "El sem tudom képzelni az életemet sport és játék nélkül. Szeretném, ha a fiatal lányok is átélnék azt a felbecsülhetetlen élményt, amit a sport képes nyújtani. Nagyon fontos, hogy a lányok is sportoljanak" – mondta a korábbi világelső teniszező egy videóban.

A többi sportoló, akiknek a képmására babát készítettek, Estelle Mossely francia ökölvívó, Ewa Swoboda lengyel sprinter, Susana Rodríguez spanyol orvos és paratriatlonista, Federica Pellegrini korábbi olasz úszó, Christine Sinclair kanadai futballista, valamint Alexa Moreno és Rebeca Andrade mexikói és brazil tornászok.

Krista Berger, a Barbie vezető alelnöke és a babák globális vezetője szerint a cél az, hogy "rávilágítunk ezekre az inspiráló sportolókra és történeteikre, reméljük, hogy tudatosítjuk a fiatal lányokban azt, hogy a szenvedélyeiket követve valóra válthatják az álmaikat".