Kövér László a fiatal fideszesek problémáiról, a jelöltállítási nehézségekről és az európai uniós választások tétjéről beszélt

Kövér László, a Fidesz politikusa, Nyíregyházán tartott kampánybeszédében kifejtette, hogy a fiatal fideszes generáció nem ismeri a vereség ízét, és nehézségeket említett a jelöltállításban. A házelnök szerint a helyi önkormányzati képviselőjelölteket nehezen találták meg, ami aggodalomra ad okot a politikai élet minőségét illetően. Kövér László továbbá beszélt az európai uniós választások tétjéről, amely szerinte soha nem volt akkora, mint most.

Kövér László a nyíregyházi kampányfórumon beszélt arról, hogy a fiatal fideszes politikusok nem ismerik a vereség élményét, ami szerinte problémát jelenthet. A házelnök szerint a Fidesz új generációja nem tudja, milyen veszíteni, és ez a megállapítás a politikai elemzők által is megfogalmazott véleményekkel egyezik meg. Kövér László kritikája mellett a beszédében a globalisták, sorosisták és migránssimogatók ellen is élesen fogalmazott.

A házelnök Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere mellett ülve, egy retro ülőgarnitúrán foglalt helyet a kulturális központ színpadán, ahol körülbelül 200 hallgató előtt beszélt. Kövér László a történelemre is kitért, említést tett 1456-ról és Nándorfehérvár védelméről, amelyet sikeresnek nevezett, de megjegyezte, hogy Magyarország nem kapott érte köszönetet, és hogy Európában véget értek a békés és nyugodt gyarapodás évtizedei.

A házelnök szerint Magyar Péter, aki a Tisza párt vezetője, nem Gyurcsány Ferenc embere, ellentétben azzal, amit a Fidesz állít. Kövér László úgy véli, hogy Magyar Péter a választások után az ellenzék vezető ereje lehet, és ezzel Gyurcsány Ferenc terveit húzza keresztbe. Kövér szerint Magyar egy „zavaros fejű valakicsoda”, és rajongói gyülekezete egy „újabb amerikai program”.

Kövér László továbbá pszichopatának nevezte Magyar Pétert, és azt állította, hogy csapatában sorosisták, genderelkötelezettek és migránssimogatók találhatók. A házelnök szerint a közbeszéd alpári állapota miatt szükség lenne a verbális lincselés elleni törvényre, és példaként hozta fel Kocsis Máté frakcióvezető korábbi nyilatkozatát, aki a kommentelés törvényi szabályozásáról beszélt.

A házelnök a parlamenti fegyelmezésről is szólt, elégedettségét fejezte ki a pénzbüntetésekkel kapcsolatban, és úgy vélte, hogy ezek hatékonyak lehetnek a képviselők viselkedésének szabályozásában. Kövér László szerint a politikusok nem jobbak vagy rosszabbak, mint az emberek általában, és a társadalomnak el kellene kerülnie azokat a politikusokat, akik nem felelnek meg az elvárásoknak.

A házelnök beszélt a helyi fideszes vezetőkkel folytatott beszélgetéséről is, akik elmondták neki, hogy nehézségekbe ütköztek a jelöltállítás során. Kövér László szerint ez azért van, mert a politikába való belépés komoly megaláztatással és konfliktusokkal járhat, és ezért sokan nem vállalják a jelöltséget.

A házelnök végül arról beszélt, hogy a politikai küzdelemben a dolgok feketék vagy fehérek, és a jó és a gonosz között kell választani. Kövér László szerint a Fidesznek mindig győznie kell, és a fiatal fideszes politikusoknak meg kell tanulniuk a kudarcot is, hogy sikeresek lehessenek a politikában. Hozzátette, hogy Magyarországon a fiatalabb generáció még bízik abban, hogy nekik jobb életük lesz, mint a szüleiknek volt, de a nyugat-európai kortársaik már nem bíznak ebben.

Kövér László az európai uniós választások kapcsán kijelentette, hogy soha nem volt akkora tétje, mint most, és hogy a gazdasági gyarapodás után az elmúlt években elért eredmények veszélybe kerültek a háború fizikai közelségével. A házelnök a közbeszéd alpári állapotára is kitért, és a virtuális média szabályozásának szükségességét hangsúlyozta, említve, hogy a hagyományos média még csak-csak szabályozható, de a virtuális média esetében nemzetközi jogalkotásra lenne szükség.