Lehetetlen dobással kimászott a sírból a rekordbajnok

Megkezdődött az NBA keleti főcsoportjának döntője, ahol a Boston Celtics hosszabbításban 133–128-ra legyőzte az Indiana Pacerst, ezzel megtartva pályaelőnyüket.

A TD Gardenben zajló izgalmas mérkőzésen a Boston Celtics az alapszakasz győzteseként lépett pályára az Indiana Pacers ellen. A rendes játékidő lejárta előtt 5,7 másodperccel még a Pacers vezetett 117–114-re, de Jaylen Brown triplájával a Celtics visszahozta a meccset a sírból. Brown a sarokból, Pascal Siakam szoros védekezése ellenére is képes volt pontot szerezni, ezzel kiharcolva a hosszabbítást.

A ráadás első kosarát Tyrese Haliburton révén a Pacers szerezte, de aztán Jayson Tatum vette kezébe az irányítást. Tíz pontot szerzett a hosszabbításban, majdnem annyit, mint az ellenfél összesen, így a Celtics végül megnyerte a konferenciadöntő első mérkőzését.

A mérkőzésen mindkét csapat támadójátéka dominált, magas tempóban és nagy pontszámmal. A Pacers 53,5, a Celtics 47,5 százalékkal célzott a mezőnyből. A hazaiak kevesebb, mindössze 14 eladott labdával játszottak, szemben a vendégek 21 turnoverével.

Jayson Tatum, Jrue Holiday és Jaylen Brown történelmet írtak, ők lettek az első trió az NBA rájátszásában, akik egy mérkőzésen 25 pontot dobtak és legalább három labdát szereztek.

NBA, rájátszás

Konferenciadöntő, Kelet

Boston Celtics–Indiana Pacers 133–128 (117–117) – hosszabbítás után.

Legjobb dobók: Tatum 36 ponttal (12 lepattanó, 3 labdaszerzés), Jrue Holiday 28 ponttal (3 labdaszerzés), J. Brown 26 ponttal (3 labdaszerzés), Horford és D. White 15-15 ponttal, illetve Haliburton 25 ponttal (10 assziszt), Siakam 24 ponttal (12 lepattanó), Turner 23 ponttal (10 lepattanó), Toppin 15 ponttal, Nesmith 14 ponttal, McConnell 13 ponttal.

Az állás: 1–0 a Celtics javára az egyik fél négy győzelméig tartó sorozatban.

A következő mérkőzés pénteken hajnali 2-kor lesz, ismét a TD Gardenben.