Generali nyereségnövekedése az év első negyedévében

Az olasz Generali biztosító jelentős nyereség- és működési eredmény-növekedést ért el az év első három hónapjában, amely összhangban van a piaci várakozásokkal.

Az év első negyedévében a Generali működési eredménye megközelítőleg 1,9 milliárd euró volt, ami 5,5 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 1,8 milliárd eurós értéket. A cég bruttó díjbevétele jelentősen, 21,4 százalékkal nőtt, elérve a 26,391 milliárd eurót, amely túllépte a 23 milliárd eurós elemzői előrejelzéseket. Ebben a növekedésben a vagyonbiztosítási (P&C) szegmens és az élet üzletág is fontos szerepet játszott, utóbbi különösen a megtakarítási és kockázati megoldásokra fókuszálva.

Az adózott eredmény is növekedett, 4,8 százalékkal 1,256 milliárd euróra emelkedett az előző év azonos időszakához képest. A biztosító tőkehelyzetét jelző Solvency II ráta enyhe csökkenést mutatott, 215 százalékra mérséklődött március végére a 2019 végi 220 százalékról.

A Generali csoport hosszú története során 1989-ben tért vissza a magyar piacra, és 2014 óta Generali Biztosító Zrt. néven van jelen. Az olasz biztosító már 1832-ben, alapítása után egy évvel kezdte meg tevékenységét Pesten.